Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:40 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul, la a opta etapa fara victorie

ro

23 Apr, 2009 02:28 1516 Marime text

fotbal_farul.jpgSevastian Iovănescu: „Acum nu ne rămâne decât să mizăm pe retrogradarea Argeşului"

Fără victorie de opt etape şi la cinci puncte distanţă de salvare, Farul este ca şi condamnat să evolueze din sezonul viitor în liga secundă. Formaţia pregătită de Lucian Marinof şi Cristian Cămui a mai bifat o înfrângere pe terenul echipei fostului tehnician constănţean, Petre Grigoraş.

Constănţenii au început curajos partida împotriva Oţelului, punând în pericol poarta lui Kolev încă din primul minut, când Gerlem nu a fructificat o situaţie în care scăpase singur spre poartă gazdelor. Din acel moment însă, constănţenii nu au mai contat în atac, echipa lui Grigoraş dictând ritmul partidei. Astfel, Jelev, Elek şi Pena au ratat pe rând ocazia să deschidă scorul, astfel că, la pauză, tabela înregistra un scor alb. A doua parte a meciului a mai adus o singură ocazie de gol pentru Farul, când Pahor a trimis pe lângă poartă din trei metri. De partea cealaltă, Oţelul a continuat să domine, iar în minutul 54, Laurenţiu Iorga l-a învins pe Curcă printr-un şut la colţul lung. 20 de minute mai târziu, nigerianul Ibeh a stabilit scorul final, înscriind primul său gol în tricoul Oţelului. După acest nou eşec, Farul rămâne pe locul 15 în clasamentul Ligii I, primul retrogradabil. Astfel, echipa de pe litoral nu mai poate spera decât la o eventuală retrogradare a formaţiei FC Argeş pentru a mai evolua pe prima scenă fotbalistică. „După o primă repriză echilibrată, am primit două goluri pe două greşeli personale. A fost o victorie meritată a Oţelului, pentru că noi nu am contat deloc în atac. Acum nu ne rămâne decât să mizăm pe retrogradarea Argeşului. În situaţia în care suntem ne legăm cu toate speranţele de acest lucru", a declarat, după eşecul de la Galaţi, antrenorul secund al constănţenilor, Sevastian Iovănescu. Grigoraş a mărturisit, după victoria Oţelului cu scorul de 2-0, că regretă faptul că formaţia constănţeană este într-o situaţie atât de dificilă. „Îmi pare rău de Farul. Am petrecut ani frumoşi acolo, dar maioul este mai aproape decât cămaşa. Sper ca Farul să câştige punctele în altă parte", a spus Grigoraş, după succesul care îi asigură echipei gălăţene un loc în Liga I, sezonul viitor.

Urmează Dinamo

Pentru Farul începe o serie de meciuri extrem de dificile. Astfel, echipa constănţeană va juca mâine, de la ora 18.00, pe teren propriu, împotriva liderului campionatului, Dinamo Bucureşti. După acest joc, Liga I va intra într-o pauză de două săptămâni, urmând să se reia pe 9 mai, când „rechinii" se vor deplasa la Timişoara pentru meciul împotriva echipei lui Gabi Balint, una dintre pretendentele la titlu. Seria partidelor pe care Farul le va disputa cu echipele din partea superioară a clasamentului va continua cu jocul de pe teren propriu, împotriva Unirii Urziceni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii