Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:17 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul isi joaca ultima sansa

ro

29 May, 2009 02:37 1365 Marime text

fotbal_farul.jpgCristian Cămui: „Fără cele trei puncte în această partidă, echipa noastră va fi sută la sută retrogradată"

Farul joacă sâmbătă, la Constanţa, împotriva formaţiei Gaz Metan Mediaş, într-o partidă contând pentru etapa a XXXIII-a a Ligii I, penultima a acestui sezon. Meciul va începe la ora 19.30. 

Consilierul tehnic al grupării de pe litoral, Cristian Cămui, susţine că acest joc este crucial pentru formaţia constănţeană, alt rezultat în afara victoriei retrogradând-o în Liga a II-a. În cazul unui succes, constănţenii încă mai speră la locul 15 în clasamentul Ligii I, care i-ar putea salva dacă FC Argeş va fi retrogradată la finalul acestui sezon. „Este un meci crucial pentru noi, o finală a campionatului. Fără cele trei puncte în această partidă, echipa noastră va fi sută la sută retrogradată", a spus Cămui. De asemenea, tehnicianul a cerut şi sprijinul publicului constănţean, mai ales că este ultimul meci din acest sezon la Constanţa. În acest sens, conducerea FC Farul a hotărât să lase intrarea liberă la această partidă, desfăşurând o campanie susţinută pentru promovarea confruntării. Pentru meciul de sâmbătă va reveni la echipă şi brazilianul Gerlem, care a fost exclus din lot după ce nu s-a prezentat la antrenamentul programat în cursul zilei, dar şi din cauza gesturile obscene făcute la adresa suporterilor, în meciul cu FC Argeş. Gerlem şi-a cerut scuze faţă de coechipieri şi şi-a luat angajamentul că se va pregăti bine, iar în cazul în care se va apela la serviciile sale, va face tot posibilul să îşi ajute echipa. Vreau să-mi cer scuze faţă de suporterii constănţeni. A fost o reacţie făcută la nervi şi sper ca de acum încolo să reuşesc să ajut echipa şi să ne salvăm de la retrogradare", a afirmat brazilianul. De cealaltă parte, antrenorul echipei Gaz Metan Mediaş, Cristian Puştai, a declarat că, şi pentru formaţia sa, meciul de la Constanţa este ca o finală. „Avem patru jucători suspendaţi, plus doi jucători accidentaţi. Indiferent cine va intra în teren, la Constanţa, pentru noi se joacă practic finala acestui campionat. Important este să nu pierdem", a spus tehnicianul. Partida va fi arbitrată de o brigadă din Bulgaria, formată din Hristo Hristoskov, ajutat la cele două margini de Krasimir Kerezov şi Nikolay Angelov.

Probleme cu licenţa

Comisia de Apel a Sistemului Naţional de Licenţiere a decis să acorde licenţele Clubului Farul Constanţa pentru sezonul competiţional 2009 - 2010 al Ligii I. Iniţial, gruparea de pe litoral nu a primit licenţa din partea comisiei de specialitate din cauza unor probleme la dosarul depus pe 31 martie. Prima decizie s-a dat pe 15 mai, iar dacă aceasta s-ar fi menţinut, Farul ar fi fost retrogradat automat în liga secundă. Hotărârea Comisiei de Apel a Sistemului Naţional de Licenţiere este definitivă şi irevocabilă, ea urmând să fie comunicată oficial cluburilor în cursul zilei de joi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii