Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Ne pare rău pentru situația actuală“ Meciul Farul Constanţa - Rapid se va juca, până la urmă, fără spectatori!

ro

03 Dec, 2021 00:00 2672 Marime text
 
 
  • Meciul Farul - Rapid se dispută sâmbătă. În clasament, „marinarii“ se află pe locul opt, în timp ce formația giuleșteană ocupă poziția a cincea.   
   
În etapa a 18-a a Ligii 1, Farul Constanța întâlnește Rapid București, sâmbătă, 4 decembrie, cu începere de la ora 21.30. 
 
După ce, pe 28 noiembrie, gruparea constănțeană a informat că accesul spectatorilor la meciurile din Liga 1 este permis și după ora 21.00 (cu participarea fanilor până la 30% din capacitatea maximă a arenei și cu respectarea anumitor condiții din punctul de vedere al pandemiei de coronavirus), joi, Farul Constanța a venit cu noi informaţii pe marginea confruntării cu Rapid.

Cea mai importantă este aceea că, până la urmă, meciul se va disputa fără spectatori!

„Farul Constanța anunță că partida de pe teren propriu cu Rapid București, din etapa a 18-a din Liga 1, programată sâmbătă, 4 decembrie, de la ora 21.30, se va disputa, din păcate, fără spectatori!

Hotărârea de Guvern nr. 1183/2021 specifică faptul că accesul spectatorilor la competițiile sportive, la 30% din capacitatea stadionului, este posibilă numai pentru partidele care încep mai devreme de ora 21.00!!!

Din acest motiv, nu putem fi împreună la acest meci de pe teren propriu cu Rapid București, care cu siguranță ar fi oferit și spectacolul din tribune dorit și așteptat atât de deținătorii de drepturi TV, cât și de reprezentanții LPF și FRF care susțin de fiecare dată încurajarea activităților prin care suporterii să fie prezenți în număr cât mai mare la stadion.

Ne pare rău pentru situația actuală și sperăm ca lucrurile să se schimbe în beneficiul suporterilor și al sportului în general în cel mai scurt timp!“, a fost mesajul Farului din seara zilei de joi.  

„Avem speranța că vom primi un răspuns favorabil“
 
Pe parcursul zilei, oficialii grupării de pe litoral precizaseră că s-au făcut toate demersurile pentru a se obține, din partea autorităților statului, posibilitatea participării spectatorilor la meciul cu Rapid, până la 30% din capacitatea maximă a stadionului. „Marinarii“ sperau că vor primi undă verde, însă răspunsul a fost nefavorabil.

„Referitor la condițiile de organizare a jocului din etapa a 18-a  a Ligii 1,  dintre Farul Constanța și Rapid București, programat sâmbătă, 4 decembrie, de la ora 21.30, vă aducem la cunoștință că am depus toate diligențele necesare pentru a obține, din partea autorităților statului, posibilitatea participării spectatorilor la acest eveniment sportiv, până la 30% din capacitatea maximă a stadionului, respectând și celelalte condiții de prevenire impuse de legislația în vigoare.

Așa cum desigur cunoașteți, în acest moment se permite participarea spectatorilor pe stadioane doar la meciurile care se desfășoară în intervalul orar 05 - 21, precum și la cele care se desfășoară după ora 21, dar care încep înainte de această oră.

Avem speranța că vom primi un răspuns favorabil din partea autorităților și vom fi din nou împreună, pe stadion.

Farul suntem toți!“, s-a arătat în primul comunicat al zilei de joi.
 
În clasament, Farul se află pe locul opt, cu 26 de puncte, în timp ce formația giuleșteană, nou promovată, ocupă poziția a cincea, cu 28 de puncte.    
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Farul Constanța

 
Citește și:
 
Fanii, din nou pe stadion
Partida Farul Constanța - Rapid București, cu spectatori în tribune. Toate detaliile
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii