Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța. Jefte Betancor, pe primul loc în topul „tunarilor“ Ligii 1 „Victoriile echipei sunt mai importante decât golurile mele“

ro

28 Jan, 2022 00:00 2623 Marime text

 
  • Jefte Betancor a marcat 12 goluri până acum în sezonul 2021/2022 al Ligii 1.
  • „Marinarii“ au înscris 26 de goluri în 22 de partide de campionat, în afară de Jefte mai punctând Adrian Petre, Michael Omoh, Andrei Ciobanu, George Ganea, Enes Sali, Damien Dussaut și Virgil Ghiță.
  • Aflată pe ultima poziție care duce în play-off, șase, formația constănțeană joacă sâmbătă, 29 ianuarie, în deplasare cu ultima clasată.
 
Transferat de Farul Constanța în vara anului trecut, atacantul Jefte Betancor are o perioadă excelentă în tricoul „alb-albastru“, fiind, cu 12 reușite, golgeterul echipei de pe litoral, dar și al Ligii 1.
 
Vârful spaniol a început în forță și 2022, marcând o dată în victoria Farului cu 3-2 în disputa de pe teren propriu cu FC U Craiova 1948. „Important pentru mine și pentru echipă e că am obținut cele trei puncte. Știm că în repriza a doua am jucat destul de slab, dar importantă e victoria, așa cum sperăm să fie și la Clinceni. Am înscris, sunt fericit pentru aceasta. Sunt bucuros de asemenea și pentru Omoh, că a marcat la debut de două ori. Și pentru echipă, bineînțeles. Știți cum sunt eu, mă gândesc în primul rând la echipă, iar victoriile Farului sunt mai importante decât golurile mele. Nu am mai jucat pe un așa frig niciodată, abia mă puteam mișca. Dar asta e viața noastră, a fotbaliștilor, nu? Trebuie să alergăm, să luptăm, iar, dacă vom juca precum în prima repriză, ne vom califica sigur în play-off. Dar, dacă vom evolua precum în partea secundă, cu siguranță nu. Trebuie să luptăm pentru obiectivul nostru. Am început foarte bine anul, am luat trei puncte și acum ne gândim la meciul de la Clinceni, unde vrem o nouă victorie“, a declarat Jefte Betancor, la Farul TV.
 
Urmat pe podium de Andrei Ivan și Florin Tănase
 
„Marinarii“ au înscris 26 de goluri în cele 22 de partide susținute până acum în ediția 2021/2022 de campionat, în afară de Jefte mai punctând Adrian Petre (5 goluri), Michael Omoh (2), Andrei Ciobanu (2), George Ganea (2), Enes Sali (1), Damien Dussaut (1) și Virgil Ghiță (1). Omoh are trei goluri marcate până acum, înscriind o dată și pentru Academica Clinceni, echipa de la care a venit la Farul, în această iarnă. Jefte este urmat pe podiumul clasamentului golgeterilor din Liga 1 de Andrei Ivan (CS U Craiova) - cu zece goluri și de Florin Tănase (FCSB) - cu nouă goluri. 
 
Cât mai repede în play-off
 
Gheorghe Popescu, președintele clubului de pe litoral, speră ca echipa să obțină cât mai repede punctele necesare calificării în play-off. „Rezultatul cu FC U Craiopva 1948 este cel pe care ni-l doream înaintea jocului. A fost primul meci din 2022 și era important să câștigăm, continuând seria meciurilor bune de pe teren propriu. Din păcate, repriza a doua nu a fost la nivelul primeia, dar, până la urmă, rămân punctele, ceea ce contează cel mai mult. Ne menținem în continuare pe un loc de play-off și avem un meci pe care sperăm să-l câștigăm la Clinceni, echipă care nu e într-o situație bună. După care urmează meciul cu Chindia de acasă. Sperăm să obținem cât mai repede punctele necesare pentru a obține matematric accederea în play-off și a nu mai sta cu emoție la partidele din finalul sezonului regular“, a punctat fostul mare fotbalist, pentru Farul TV. 
 
15 puncte sunt suficiente
 
Gică Popescu a căutat explicații pentru evoluția mai puțin reușită a Farului din partea secundă a confruntării cu trupa craioveană. „Am stat cu emoție în repriza a doua. Cred că jucătorii s-au relaxat, văzând că e 3-0 la pauză. Însă fotbalul te pedepsește atunci când nu-l tratezi cu seriozitate. Ne bucurăm totuși că am câștigat. Fiecare meci trebuie tratat cu foarte mare seriozitate, ca pe o finală. Așa cum am spus și la finalul anului trecut, ne așteaptă nouă finale, din care trebuie să obținem 15 puncte, suficiente pentru calificarea în play-off. Mai avem încă opt finale. Am rezolvat una“, a arătat președintele Farului, conform sursei citate.
 
Aflată în prezent pe ultima poziție care duce în play-off, șase, cu 35 de puncte, formația constănțeană joacă în etapa viitoare sâmbătă, 29 ianuarie, de la ora 17.00, în deplasare cu ultima clasată, cu 11 puncte, Academica Clinceni.
  
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Farul Constanța
Jucătorul meciului! Michael Omoh, primul fotbalist care înscrie pentru două echipe în sezonul curent

  
Arbitrul Ionuț Coza răspunde acuzațiilor care i s-au adus după meciul Farul Constanța - FC U Craiova 1948
 
Farul Constanța a vrut să-l achiziționeze și pe Mihai Bălașa. „Cred că a făcut o greșeală“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii