Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța. Ghinion pentru cei doi juniori Roberto Mălăele și Gabriel Dănuleasă s-au accidentat la debutul în Liga 1

ro

21 Jul, 2021 00:00 3611 Marime text
 

 
  • Începând cu 2012, gruparea de pe litoral a debutat pe prima scenă fotbalistică a țării nu mai puțin de 49 de jucători crescuți și formați la Academia Gheorghe Hagi.
  • La Arad, Mălăele a început meciul ca titular, în timp ce Dănuleasă a intrat în minutul 74, în locul lui Chițu.
  • Gabriel Dănuleasă nu a jucat decât opt minute, din pricina unei accidentări serioase.
 
Meciul UTA - Farul Constanța 0-0, din etapa întâi a Ligii 1, sezonul 2021/2022, le-a prilejuit debutul în primul eșalon la încă doi tineri ai „marinarilor“ formați în Academia „Gheorghe Hagi“, mijlocașul Roberto Mălăele și fundașul Gabriel Dănuleasă, ambii în vârstă de 18 ani.
 
Mălăele a început meciul ca titular, în timp ce Dănuleasă a intrat în minutul 74, în locul lui Chițu. Ambii debutanți au avut însă ghinionul unor accidentări, care i-au făcut să petreacă puține minute pe gazon. Roberto Mălăele, care este nepotul cunoscutului actor, regizor, caricaturist şi scriitor român Horaţiu Mălăele, a suferit o întindere musculară și a ieșit de pe gazon în minutul 15, fiind înlocuit cu Grosu. Gabriel Dănuleasă nu a jucat decât opt minute, din pricina unei accidentări serioase. În urma unui contact cu un adversar, la mijlocul terenului, în minutul 77, Dănuleasă s-a prăbuşit, inert, iar toţi cei din jurul său au cerut intervenţia de urgenţă a echipei medicale. Au fost momente de panică! Cu urme vizibile la nivelul feţei şi cu gâtul imobilizat, tânărul farist a fost scos de pe gazon cu maşinuţa cu targă şi transportat la spital cu salvarea. Cum Farul efectuase toate schimbările, oaspeţii au jucat în nouă oameni restul minutelor până la finalul partidei, după ce, în minutul 70, Dussaut primise două cartonașe galbene și fusese eliminat. În urma acestei accidentări, Dănuleasă și-a petrecut noaptea de după meci la spitalul din Timișoara.

 
„Important e că au ajuns acolo“

 
Începând cu 2012, gruparea de pe litoral a debutat pe prima scenă fotbalistică a țării nu mai puțin de 49 de jucători crescuți și formați la Academia Gheorghe Hagi, ultimii doi fiind Mălăele și Dănuleasă.
 
„Tot timpul acesta este obiectivul nostru, să ducem jucătorii spre echipa mare. Ne bucură foarte mult debutul lui Mălăele și Dănuleasă în Liga 1, dar îmi pare rău că ambii au avut probleme medicale la Arad și au ieșit din joc. Important e că au ajuns acolo și au debutat. Sperăm să-și revină cât mai repede și să-și confirme ascendența din punct de vedere valoric“, a menționat Cristian Cămui, directorul tehnic al centrului de copii și juniori al grupării de pe litoral.

 
„Știu că ești puternic!“

 
De remarcat că, în disputa cu UTA, Farul a avut pe teren trei jucători născuți în 2002 și doi născuți în 2003! „Ne bucurăm că starea lui Dănuleasă este bună, stabilă“, a declarat, la conferința de presă de după meciul cu UTA, Gică Hagi, managerul tehnic al Farului. Gabriel Dănuleasă a primit multe mesaje de încurajare din partea celor apropiați. „Multă sănătate, Gabi, știu că ești puternic!“, a fost un mesaj.  


Fanii au mers și la Arad

 
La Arad, Farul a beneficiat și de sprijinul mai multor suporteri. „Echipa noastră a fost susținută și de o parte a galeriei Peluza Marină, fanii dorind să fie aproape de Farul, deși au parcurs o distanță considerabilă“, se arată pe site-ul oficial al clubului de pe litoral. „Mulțumim pentru susținerea arătată în deplasarea de la Arad, Peluza Marină - Farul! Împreună suntem mai puternici!“, s-a menționat și pe pagina de Facebook a Farului. „Cred că sprijinul fanilor va conta foarte mult. Toată lumea știe ce înseamnă ca un jucător să beneficieze de suport din tribună, iar adversarii să simtă această presiune. Cred că, așa cum ne-au obișnuit, suporterii Farului vor fi alături de echipă și la bine, și la greu. Am și avut o discuție cu ei pe această temă. Vrem să le aducem satisfacții și mai mari, pentru a fi alături de noi în număr cât mai mare“, a precizat Tiberiu Curt, vicepreședintele Farului, pentru Farul TV. 

 
„Premisele sunt bune“

 
Oficialul farist este optimist că echipa își va îndeplini obiectivul intermediar, calificarea în play-off. „Pentru toți, este o provocare. Știm cu toții ce s-a întâmplat în ultimul timp, cu noul proiect Farul Constanța. Avem cu toții o responsabilitate foarte mare și suntem optimiști că vom face lucruri bune, care să-i mulțumească pe suporterii constănțeni. Lucrurile au trebuit să fie făcute rapid pe toate planurile. Cred că toți cei care am pus umărul la acest proiect ne-am făcut treaba. Obiectivul nostru este clar, accederea în play-off. Am încredere că vom ajunge acolo. Acesta este țelul nostru intermediar, mai departe vom vedea ce se va întâmpla. Toate premisele sunt bune“, a mai spus Tiberiu Curt, conform, sursei citate.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Farul Constanța  

Citește și:

Farul Constanța. Hagi, mulțumit cu egalul, dar nemulțumit de o fază
„Am avut un penalty clar. Și din America se vede“ (galerie foto)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii