Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:58 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanţa, a doua înfrângere Gică Hagi - „Încă nu suntem o echipă puternică, mare, care să se bată acolo sus“ (galerie foto)

ro

20 Sep, 2021 00:00 5650 Marime text
 

 
  • Farul Constanţa a înregistrat a doua înfrângere stagională în Liga 1, 0-2 în deplasare contra Chindiei Târgovişte.
  • În nouă meciuri jucate până acum în campionat, „marinarii“ au acumulat 15 puncte, după patru victorii, trei egaluri şi două eşecuri, golaveraj 12-4.
  • În etapa viitoare, Farul va juca pe teren propriu cu CS Mioveni, duminică, 26 septembrie, dar până atunci „marinarii“ susţin partida din 16-imile Cupei României, miercuri, 22 septembrie, la Ovidiu, cu Sepsi Sfântu Gheorghe.
 
În etapa a noua a Ligii 1, Farul Constanţa a jucat în deplasare contra Chindiei Târgovişte, iar, aflaţi într-o perioadă bună, pe locul patru în clasament, „marinarii“ urmăreau victoria, care ar fi fost prima pe teren străin din acest campionat. Partida s-a încheiat însă cu succesul gazdelor, scor 2-0, Chindia administrându-i formaţiei de pe litoral a doua înfrângere stagională.
 
În nouă meciuri jucate până acum în campionat, Farul are 15 puncte, după patru victorii, trei egaluri şi două eşecuri, golaveraj 12-4. „Sunt supărat, pentru că ne aflam într-un moment foarte bun. Trebuia să repetăm meciul pe care l-am făcut cu Clinceni pe teren propriu, să atacăm foarte mult, contra unei echipe foarte bine organizate defensiv şi cu un atac rapid foarte bun, poate cel mai bun din prima ligă. Am încercat să-i pregătesc pe jucători pentru acest lucru, iar toată analiza a fost centrată pe aceste aspecte. Din păcate, am făcut două greşeli şi am luat două goluri. Supărarea mea vine din faptul că în atac n-am produs, n-am făcut nimic. Sărăcie multă. Am vorbit cu ei şi le-am spus că e inadmisibil să nu putem să producem fotbal în ultimea treime sau în jumătatea adversă, fotbalul pe care începusem să-l facem cât de cât. Dar asta e, se pare că mai este mult de muncă, la o mentalitate ca lumea, să putem avea continuitate în tot ce facem. Suntem la început, în construcţie, mai avem de învăţat. Încă nu suntem o echipă puternică, mare, care să se bată acolo sus. În deplasare (la Arad, cu CFR, la Rapid), am făcut şi lucruri bune, dar acum din păcate nu. La Craiova am jucat bine, meritam să câştigăm“, a declarat Gică Hagi, managerul tehnic al Farului, după meciul contra Chindiei.
 
„Contează jocul colectiv“
 
„Regele” nu a criticat un jucător anume după această înfrângere, subliniind că cel care contează e jocul de echipă. „Dacă am ceva de spus, o reglăm în vestiar, dar, pentru mine, nu un jucător pierde meciul, ci echipa. Contează jocul colectiv. Noi ofensiv nu am făcut aproape nimic. Defensiv am stat bine, dar am făcut două greşeli. E normal să se mai comită erori. Importante sunt însă reuşitele noastre, iar în acest meci nu putem vorbi de ele. Câte avem? Nimic. Aici e supărarea mea, dar totul durează o zi, o noapte, după care trebuie să ne încărcăm ca lumea, pentru că vin Cupa şi celelalte partide. De abia a început campionatul. Jocul nostru contra Chindiei a arătat că mai avem mult de muncă“,a precizat Hagi.
 
„Vrea să-mi bage presiune”
 
În următorul meci de campionat, Farul va juca pe teren propriu cu CS Mioveni, duminică, 26 septembrie, de la ora 15.30, dar până atunci „marinarii“ susţin partida din 16-imile Cupei României, miercuri, 22 septembrie, de la ora 18.00, la Ovidiu, cu Sepsi Sfântu Gheorghe. Gică Popescu, preşedintele grupării constănţene, a menţionat că întrecerii Cupa României i se acordă o importanţă la fel de mare ca şi campionatului. „Vrea să-mi bage presiune”, a glumit Hagi, după care a continuat: „Da, e importantă Cupa, sunt meciuri mai puţine şi vrem să obţinem o performanţă deosebită. Acum am căzut cu un adversar foarte valoros. Va fi un meci deschis şi încercăm să câştigăm şi să trecem turul. Jucăm acasă şi avem probabil 1% în plus avantaj, dar cu Sepsi întotdeauna e greu să spui lucrul acesta. Între noi şi ei au ieşit mereu meciuri frumoase“.
 
„Pe Sali lăsaţi-l în pace!“
 
În partida de la Ploieşti, faristul Enes Sali (15 ani şi jumătate), cel mai tânăr marcator din istoria fotbalului românesc, a jucat din nou o repriză (a doua), înlocuindu-l la pauză, ca şi în meciul precedent, pe Alexi Pitu. „Pe Sali lăsaţi-l în pace, le mulţumim celor care vorbesc frumos de el, dar e doar un copilaş, mai are foarte mult de învăţat. Nu-l mai ridicaţi atât, chiar dacă vorbim de un tânăr talentat. Lăsaţi-l să crească şi să înveţe în fiecare zi câte ceva. Mie nu-mi place să laud pe nimeni, ci faptele să vorbească. Vorbim prea mult despre Sali şi nu e bine. E cel mai mic jucător al nostru şi trebuie să fie liniştit şi concentrat la ce are de făcut“, a spus Gică Hagi.
 
„Se leagă toate“
 
Întrebat dacă, în perioada următoare, Farul va mai oferi asemenea surprize, să debuteze tineri talentaţi, managerul tehnic al formaţiei de la malul mării a răspuns: „Farul a produs cel mai bun jucător al României şi în primii 100 din lume. Subsemnatul e aici, în faţa voastră. Farul m-a produs şi e un lucru fantastic. Se leagă toate. Noi, cei de la Farul, producem jucători foarte mari. Constanţa a arătat mereu asta, dând mulţi fotbalişti echipei naţionale, iar unul dintre ei a ajuns şi foarte departe“.
 
Situaţia lui Ianis Hagi
 
Gică Hagi a oferit detalii şi despre fiul spus, Ianis Hagi, jucător la Glasgow Rangers, care se află în izolare, după ce a fost depistat pozitiv cu Covid-19. „Ianis e bine, e acasă, aşteaptă să iasă negativ şi să se întoarcă la echipă. N-a avut probleme, e OK“, a menţionat Hagi. Acestuia nu îi e teamă că pandemia va lăsa din nou fotbalul fără fani. „Teama e un cuvânt care nu mă caracterizează. Trebuie să ne adaptăm la ce va fi, situaţa nu depinde de mine. Restul nu are rost să comentez“, a mai spus „Regele“.
               
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Farul Constanţa

 
Citeşte şi:

Farul Constanța, învinsă de Chindia Târgoviște în deplasare
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii