Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:28 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fanii au luat foc în urma necazului păţit de fotbalistul Hamza Younes Suporterii Petrolului anunţă acţiuni fără precedent împotriva lui Radu Mazăre

ro

14 Aug, 2013 00:00 2147 Marime text
Ultraşii prahoveni au reacţionat imediat după ce atacantul ploieştean a acuzat că a fost bătut de body-guarzii edilului-şef al Constanţei

Incidentul din Mamaia, care i-a avut în prim-plan pe Radu Mazăre şi pe Hamza Younes, a inflamat suflarea petrolistă. Atât clubul din Ploieşti, cât şi suporterii săi au reacţionat imediat printr-un comunicat oficial, respectiv printr-o scrisoare deschisă, după ce fotbalistul a spus că a fost lovit de doi dintre body-guarzii primarului. Duri în exprimare, membrii Ligii Suporterilor „Constantin Tabarcea”, ai Ligii Suporterilor „Lupii Galbeni” şi ai Asociaţiei „Nodul Petrolist”, semnatarele scrisorii deschise, solicită anchetarea corectă a cazului şi anunţă un set de opt acţiuni care vor fi îndreptate în perioada următoare împotriva lui Radu Mazăre. Înainte de acestea, aseară, fanii Petrolului urmau să protesteze în faţa Primăriei din Ploieşti, sub sloganul „Justice for Hamza”.

Prin scrisoarea deschisă, postată pe site-ul suporterilor petrolişti, doarpetrolul.ro, dar şi pe observatorulph.ro, ultraşii se adresează „către clasa politică din România şi cei care îl protejează pe numitul Mazăre Radu Ştefan, născut la data de 5 iulie 1968 în municipiul Bucureşti, aflat temporar în funcţia de primar al municipiului Constanţa”. Suporterii Petrolului menţionează că nu vor accepta să le fie luat şi fotbalul şi solicită o anchetă corectă în cazul de faţă. „De 23 de ani, ne-aţi luat totul. Pământul, pe care l-aţi vândut pe nimic. Fabricile, pe care le-aţi ruinat şi vândut bucată cu bucată. Educaţia, sănătatea, totul. Ne-aţi luat aerul, prin tăierea pădurilor. Nu ne veţi lua şi fotbalul.

Nu o să vă lăsăm. În data de 12.08.2013, numitul Mazăre Radu Ştefan a incitat persoane care îi servesc pentru pază şi protecţie în calitate de Voievod al Constanţei împotriva unei persoane, fotbalist la clubul FC Petrolul Ploieşti, motivaţia fiind că a încălcat teritoriul protejat prin drept divin în care are dreptul a practica sporturi nautice exclusiv Măria Sa Primarul Constanţei. Dacă numitul Constantinescu Nicuşor Daniel, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, îşi permite să refuze de mai mulţi ani controlul Curţii de Conturi a României, noi, suporterii Petrolului, nu suntem Curtea de Conturi şi nu vom ceda. Solicităm o anchetă corectă a acestui caz”, sunt categorici fanii. Acţiunile pe care au anunţat că le vor desfăşura sunt:

„1. Vom avea reprezentanţi la fiecare termen de judecată în Dosarul nr. 6536/2/2008, înregistrat la Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a II-a penală, în data de 28.10.2008 şi judecat în fond de aproape 5 ani, în care numitul Mazăre Radu Ştefan a fost trimis în judecată pentru infracţiuni de corupţie, una dintre acuzaţii fiind că a împroprietărit cu teren pe litoral un controversat om de fotbal în calitate de moştenitor al familiei Movileştilor.

2. Vom monitoriza toate cheltuielile Primăriei municipiului Constanţa, solicitând informaţiile prevăzute de Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, cu modificările ulterioare, şi vom proceda la întocmirea de plângeri penale pentru orice încercare de fraudare a banului public.

3. Vom asigura asistenţă juridică cu cei mai prestigioşi avocaţi din ţară fotbalistului nostru şi vom comunica permanent stadiul cercetărilor Comisiei Europene, prin Comisarul european pentru justiţie, doamna Viviane Reding.

4. Nu vom tolera încercările de muşamalizare şi ne vom asigura că, la nevoie, se va face plângere în faţa judecătorului împotriva rezoluţiilor sau a ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată.

5. Vom solicita audienţe şi vom prezenta cazul ambasadorilor Olandei şi Marii Britanii în România. În acest scop, vom contacta asociaţiile de suporteri din ţările respective.

6. Vom solicita audienţe periodice la procurorul general al României, pentru a comunica solicitările noastre, în conformitate cu prevederile legale.

7. Vom organiza acţiuni publice de protest, autorizate conform prevederilor legale.

8. Vom picheta sediile autorităţilor responsabile de rezolvarea cazului, respectând prevederile legale”.

Dosarul a ajuns la Parchet

La câteva ore după incident, Hamza Younes a depus plângere la Poliţia Mamaia. Jucătorul a fost îndrumat către Serviciul Judeţean de Medicină Legală Constanţa în vederea eliberării unui certificat medico-legal, iar, în funcţie de numărul zilelor de îngrijiri medicale, poliţiştii vor încadra fapta. Dosarul a ajuns la Parchetul Judecătoriei Constanţa (procedură standard), în vederea acordării unui număr unic de înregistrare, politiştii din Mamaia urmând să desfăşoare cercetări specifice în vederea stabilirii cu exactivitate a circumstanţelor în care s-a produs incidentul, precum şi tragerea la răspundere a celor care vor fi găsiţi vinovaţi.

Poziţia clubului Petrolul

Clubul Petrolul Ploieşti a postat pe site-ul oficial următorul comunicat: „Fotbal Club Petrolul Ploieşti a aflat cu stupoare despre incidentul în care a fost implicat fotbalistul Hamza Younes. Clubul nostru cataloghează drept incalificabil acest eveniment, fiind inacceptabil ca, indiferent de situaţie, în România anului 2013 să funcţioneze «legea pumnului». FC Petrolul Ploieşti aşteaptă un punct de vedere oficial din partea instituţiilor statului, asigurându-l în acelaşi timp pe Hamza Younes de tot sprijinul de care are nevoie pentru soluţionarea pe cale legală a acestui caz”. 

Sursa foto: doarpetrolul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii