Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:49 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Explicaţia lui Mihai Guliu FC Farul a pierdut cu 1-5 cu Viitorul Fântânele şi a scăpat ieftin! (galerie foto+video)

ro

15 Aug, 2016 00:00 9413 Marime text


Ceea ce ar fi trebuit să fie, sâmbătă, un bun antrenament pentru FC Farul şi un nou prilej pentru antrenorii Mihai Guliu şi Gică Butoiu de a evalua jucătorii în probe s-a transformat într-un fiasco, „marinarii“ pierzând amicalul cu Viitorul Fântânele cu 1-5!
 
Partida s-a disputat pe un stadion „Farul“ populat cu spectatori cât să-i numeri pe degete, iar formaţia din Fântânele, care activează în Liga a IV-a, a umilit, practic, echipa constănţeană. 3-0 la pauză, golul doi dintr-un şut de la 30 de metri, golul cinci din scăriţă, plus o sumedenie de ocazii ale Viitorului (peste zece), care, la 5-1, a ratat şi un penalty, executat de portarul Claudiu Puia! Debutul partidei nu anunţa însă nici pe departe ce avea să urmeze, după ce faristul Ionuţ Lupu a nimerit încheietura barelor din lovitură liberă. Treptat însă, Fântânele, antrenată de Adrian Foamete, fost jucător şi antrenor la echipa din Cogealac, a pus stăpânire pe joc, fiind mult mai omogenă şi mai legată, iar golurile şi ocaziile au început să curgă.

Şicu a redus din diferenţă

1-0 Butcaru (din penalty), 2-0 Alexandru Cristea (cu un şut de la 30 de metri), 3-0 Rusu. Acesta a fost scorul pauzei, însă, la scurt timp de la reluarea partidei, Vasi Şicu a redus din diferenţă (1-3), transformând un penalty. A fost numai un foc de paie, pentru că Fântânele a continuat să marcheze şi să rateze în faţa unei echipe a Farului prăbuşite. 4-1 Oancea, 5-1 Rusu (scăriţă), iar la penalty-ul din final a fost chemat să bată portarul Puia (fost la FC Vaslui sau Farul), ca să se bucure şi el de un gol. Goal-keeper-ul de 29 de ani a ratat însă, trăgând pe lângă poartă, astfel că scorul nu a căpătat proporţiile unuia de tenis. Oricum, la cât a ratat Fântânele, Farul a scăpat ieftin!

„Când vom avea echipa formată, va fi altceva“

„Am avut multe absenţe în lot, cinci - şase jucători fiind accidentaţi. În plus, cei veniţi în probe n-au mai jucat de mult timp. Toate aceste lucruri s-au cunoscut pregnant în joc. Însă ne aflăm în perioada de pregătire, iar rezultatele contează mai puţin. Când am câştigat, detaşat, primele două meciuri amicale (n.r. 4-2 cu Victoria Mihai Viteazu şi 6-1 cu Sparta Techirghiol) nu a zis nimeni nimic, acum, după această partidă, se găsesc unii care să ne critice. Când vom avea echipa formată, va fi altceva. E bine că s-a amânat cu o săptămână startul Ligii a III-a, pentru că avem mai mult timp să ne pregătim”, a declarat Mihai Guliu.

Ghenciu, din nou la Farul

FC Farul a jucat cu: Siminiceanu - Ad. Zaharia, Rusnacenco, C. Ciobanu, Şuta - I. Costea, Pană - V. Şicu, Păun, I. Lupu - T. Halep. Au mai evoluat Gheorghete, Martoncă, Anton şi fraţii Ghenciu (Ferdi, care a mai jucat la Farul, şi Cosmin). Viitorul Fântânele a început meciul cu: Cl. Puia - M. Lupu, Rusu, M. Cristea, Oancea - Vladu, Al. Cristea, Ghiţă, Guşă - Butcaru, Dincă. Au mai evoluat Zuba, Stere şi Orleanu. Meciul a fost arbitrat de George Lazer, asistat de doi tineri de 14 ani, Nicolae Lazer (fratele său) şi Matei Şerban. Este posibil ca marţi, 16 august, FC Farul să întâlnească într-un amical o echipă de juniori de la Academia Farul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii