Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:52 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Eveniment istoric!“ Adus de Eden Lică din SUA. Pickleball va fi lansat sâmbătă, la Constanţa, pentru prima dată în România

ro

20 Dec, 2018 00:00 3438 Marime text
Pickleball, un sport care a luat un avânt deosebit în SUA, va avea lansarea oficială în România sâmbătă, 22 decembrie, la Constanţa! O combinaţie între tenis de câmp, tenis de masă, badminton şi squash, pickleball a fost adus în ţara noastră de Eden Lică, fost jucător de tenis, fiul cel mare al preşedintelui executiv al SSC Farul Constanţa, Marcel Lică.
 
Evenimentul lansării va avea loc la Complexul Sportiv Eden din Constanţa, de la ora 15.00, iar doritorii vor putea lua un prim contact cu acest sport. „Eveniment istoric! Pickleball, pentru prima dată în România (la Constanţa), sâmbătă, 22 decembrie. Cel mai popular sport din America soseşte la Constanţa în premieră. Zi deschisă pentru toţi iubitorii de sport din Constanţa! Toată lumea va putea juca gratis şi va experimenta acest sport nou. Pickleball-ul este o combinaţie între tenis de câmp, tenis de masă, badminton şi squash şi poate fi practicat la orice vârstă“, se arată în prezentarea evenimentului.
 
Fost jucător de tenis, Eden Lică (34 de ani) a descoperit pickleball în urmă cu doi ani, în SUA, unde se află din toamna anului 2013. Eden a mers peste Ocean ca antrenor de tenis, iar din 2016 a început să practice noul sport şi a ajuns în scurt timp să obţină rezultate importante în competiţiile de pickleball din America. Convins că va prinde şi în România, Eden a decis împreună cu managerul său, Riley Burges, să aducă pickleball şi pe meleagurile noastre, iar sâmbătă acest sport va fi lansat oficial în România, la Constanţa. 
 
„Pickleball se joacă pe aproximativ jumătate de teren de tenis, cu palete mai mici, numite «paddle», şi cu o minge de plastic destul de uşoară, astfel că punctele sunt destul de lungi. Ai nevoie de răbdare, talent şi îndemânare. Ca fost jucător de tenis, mie mi-a fost puţin mai uşor, deoarece eram genul de tenismen creativ, mereu la fileu, ceea ce m-a ajutat mult în Pickleball“, a spus Eden Lică. „Este un sport uşor de practicat şi plăcut. Pe cât de uşor se joacă, pe atât e de antrenant! Am fost uimit. Îţi pune tot corpul la treabă, chiar dacă terenul nu este mare!“, l-a completat pe fiul lui Marcel Lică un alt fan al acestui sport. 

„Pickleball-ul, cel mai popular sport al momentului în America, sosește la Constanța. Toata lumea poate veni și juca gratuit în ziua deschiderii. Copii, părinți, foști sportivi, jucători de tenis de masă, foști jucători de tenis și chiar în activitate, jucători de squash, etc. Pickleball-ul este pentru toți cei ce doresc să experimenteze un sport nou, dinamic și foarte intens și se poate juca la fel ca și tenisul, la simplu și la dublu“, a mai spus Eden Lică.
 
Sursa foto: Facebook (Eden Lică)
 
Citeşte şi:
 
Pickleball. Cum se joacă. „Devii dependent!” Eden Lică aduce la Constanţa, în premieră naţională, sportul care a luat avânt în SUA (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii