Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Etapă decisivă în weekend FC Farul îşi joacă menţinerea în Liga Elitelor Under-17

ro

19 May, 2016 00:00 1436 Marime text


Echipa FC Farul care evoluează în Liga Elitelor Under-17, întrecere rezervată juniorilor B (născuţi după 1 ianuarie 1999), luptă să evite retrogradarea din întrecerea rezervată celor mai buni juniori din România.

În momentul de faţă, cu o etapă înaintea încheierii sezonului regular, „marinarii“, care sunt pregătiţi de Gabriel Şimu, ocupă penultima poziţie în clasament, iar în ultima rundă întâlnesc în deplasare echipa de pe locul doi, Dinamo Bucureşti, duminică, 22 mai, de la ora 14.00. Din Liga Elitelor retrogradează ultimele trei clasate, dar ultimele patru formaţii, FC Voluntari, Juventus Bucureşti, FC Farul şi LPS Suceava, sunt la egalitate de puncte, 19.
 
În momentul de faţă, clasamentul este următorul: 1. FC Viitorul - 56p, 2. Dinamo - 54p (un meci mai puţin), 3. Concordia Chiajna - 51p, 4. ACS Performer - 31p, 5. Ceahlăul Piatra Neamţ - 31p, 6. Petrolul Ploieşti - 21p, 7. Sport Team Bucureşti - 20p, 8. CSMS Iaşi - 20p, 9. FC Voluntari - 19p, 10. Juventus Bucureşti - 19p, 11. FC Farul - 19p, 12. LPS Suceava - 19p (un meci mai puţin).

Mai multe necunoscute se vor elucida sâmbătă

Dacă FC Farul se duelează cu Dinamo, FC Voluntari întâlneşte în deplasare ACS Performer, Juventus Bucureşti primeşte vizita Viitorului, iar LPS Suceava joacă în fieful Concordiei Chiajna. Teoretic, adversarele lui FC Voluntari, Juventus şi Suceava, sunt favorite în respectivele confruntări, astfel că, dacă toate cele trei contracandidate ale constănţenilor pierd, cu un egal la Dinamo, Farul şi-ar asigura rămânerea în campionat. Sigur, nu e uşor de scos o remiză în fieful „câinilor roşii“, care, în etapa trecută, au învins în deplasare cu 2-0 liderul FC Viitorul, singura echipă neînvinsă până atunci. Mai multe necunoscute se vor elucida însă sâmbătă, zi în care se joacă şase dintre cele şapte partide ale rundei a 22-a (ultima), meciul Dinamo - FC Farul fiind singurul programat duminică, o zi mai târziu.

Întăriri de la CFR Constanţa

FC Farul a început acest campionat cu jucători născuţi în anul 2000, deci mai mici cu un an decât adversarii. În iarnă, încercând să mai recupereze din deficitul de vârstă, echipa s-a întărit cu trei fotbalişti de 1999 de la echipa de juniori a CFR Constanţa (campioana Ligii a IV-a), Alin Dohotariu, Valentin Uzun şi Alexandru Zimceac. De asemenea, partea de pregătire fizică a cunoscut un plus prin venirea preparatorului fizic Gheorghe Avram. Rezultatele s-au îmbunătăţit, iar echipa a urcat în clasament, păstrând şanse la evitarea retrogradării.

Cinci victorii în 2016

În cele zece meciuri disputate până acum în acest an în Liga Elitelor, FC Farul a înregistrat cinci victorii, un egal şi patru eşecuri. Pe teren propriu, are patru succese (2-0 cu Sport Team Bucureşti, 3-1 cu LPS Suceava, 1-0 cu FC Voluntari şi 2-0 cu ACS Performer), un egal (2-2 cu CSMS Iaşi) şi o înfrângere (2-3 cu Juventus), iar din deplasare a adus trei puncte din meciul cu Petrolul Ploieşti (1-0). Meciul cu Juventus, care a deschis seria confruntărilor din 2016, a fost pierdut după ce „marinarii“ au avut 2-0 la pauză (în urma golurilor lui Andrei Răduc şi Belgin Hasan). Oaspeţii au întors scorul însă în partea secundă, după ce arbitrul a eliminat doi jucători de la FC Farul (Răzvan Brătianu şi Alexandru Zimceac), la scorul de 2-1 în favoarea „marinarilor“. De asemenea, formaţia bucureşteană a înscris golul decisiv din penalty!   

Sursa foto: Facebook (Academia Farul)    
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii