Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:03 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Etapa de la Mangalia a Campionatului Național de Super Rally a fost anulată

ro

15 Oct, 2020 00:00 4213 Marime text
  • În 2019, cu ocazia etapei de Super Rally, a fost pentru prima dată când la Mangalia a avut loc o competiţie auto.
 
Echipa AMC Racing a anunțat că etapa de la Mangalia din sezonul 2020 al Campionatului Național de Super Rally, care ar fi trebuit să aibă loc la finele acestei săptămâni, a fost anulată, din pricina situației epidemiologice actuale.

”Din păcate, creșterea alarmantă a numărului de cazuri COVID-19 ne obligă să anulăm Trofeul Mangalia din acest weekend. Este o veste pe care nu ne-am fi dorit să o anunțăm, însă vrem să ne asigurăm că toți participanții sunt în siguranță. Sperăm să revenim cât mai curând și cu vești bune”, a fost mesajul postat pe pagina de Facebook a Campionatului Național de Super Rally.

Emil Ghinea, inițiator


În 2019, la Mangalia s-a desfășurat etapă de Super Rally, fiind pentru prima dată când în municipiul constănţean a avut loc o competiţie auto. Iniţiatorul acelei runde a întrecerii, organizată de Mihai Leu AMC Racing, alături de Primăria Mangalia, a fost pilotul din Mangalia Emil Ghinea, multiplu campion național la viteză în coastă (care a condus atunci o maşină Renault Clio V6).

Spectacol total


Au participat 29 de piloţi, cu bolizi care de care mai impresionanţi, iar spectacolul a fost total. Competiţia s-a desfăşoară exclusiv pe traseu stradal. Emil Ghinea şi-a propus să se califice în finală şi a reuşit, ocupând la finele întrecerii un onorant loc şapte. În calificări, la clasa 3A (maşini peste 300 CP, cu o singură punte motoare), Emil Ghinea s-a clasat pe locul doi, în spatele lui Mihai Leu, care a pilotat un Ferrari 458 Challenge. În finală, au acces primii 12 piloţi, iar Emil a avut o nouă cursă reuşită, clasându-se în final pe poziţia a şaptea.

Citește și:

A pilotat din nou bolidul Renault Clio V6 Trophy Pilotul Emil Ghinea, pe podium la prima etapă a Campionatului Național de Super Rally (galerie foto)

Obiectiv îndeplinit Pilotul Emil Ghinea, finalist la etapa de la Mangalia a Campionatului Naţional de Super Rally (galerie foto)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii