Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:05 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este o admiratoare entuziastă a echipei Şi-a scris pe unghiile de la mâini numele „Farul” şi numerele jucătorilor (galerie foto)

ro

30 Mar, 2013 00:00 8529 Marime text
Formația masculină de baschet Farul Constanța are o simpatizantă specială, care, pentru a-și arăta afecțiunea pentru culorile clubului, nu a ezitat să apeleze la o soluție inedită. Tânăra a vrut prin gestul ei să-i facă și o surpriză plăcută prietenului ei, care este jucător în echipă.

Până să-l cunoască pe baschetbalistul Bogdan Ionuţ Călin, de la Farul, tânăra constănțeancă Ana-Maria Cota nu se dădea în vânt după sport. Fenomenul arenelor nu o pasiona chiar deloc. Situația s-a schimbat însă dramatic după ce jucătorul și eleva de liceu de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” au devenit o pereche. Instantaneu, Ana-Maria i-a dat like baschetului, trecându-l cap de listă între pasiunile sale. „Îmi place BC Farul foarte mult. Însă mi-a intrat la inimă de puțin timp. Am făcut o pasiune pentru baschetul constănțean după ce am început să ies cu Bogdan. Înainte, nu dădeam importanță sportului de nicio culoare. Însă, de când am început să merg la meciuri pentru a-l susține pe prietenul meu, a început să-mi placă. Chiar foarte mult”, arată Ana-Maria.


Păstrează „opera” până la majorat

Astfel că, dintr-o necunoscătoare, o profană, s-a transformat în scurt timp într-o admiratoare înfocată. S-a familiarizat cu baschetul, îl știe chiar de la A la Z, după cum îi cunoaște și pe jucători. Iar ca să arate cât de mult înseamă BC Farul Constanța pentru ea, și-a scris pe unghiile de la mâini numele echipei și numerele la o parte dintre jucători! Pe unghiile degetelor mâinii drepte a trecut „Farul”, câte o literă pe fiecare unghie, iar pe cele ale degetelor de la cealaltă mână a inscripționat nouă numere (pe patru degete câte două, iar pe unul un număr și o minge de baschet). Literele și numerele sunt în culorile echipei, alb și albastru, iar pentru a se distinge bine, fundalul este negru. Numerele sunt cele purtate pe tricouri de jucători: 4 (Alexandru Emilian Olteanu) - 5 (Jeremi Booth); 7 (Răzvan Popa) - 8 (Angel Santana); 9 (Nenad Markovic) - 12 (Nenad Tomasevic); 11 (Bogdan Călin); 13 (Tyronn Mitchell) - 14 (Adrian-Cristian Trandafir). „Mingea am desenat-o la numărul lui Bogdan. Pentru Grecu, Grubisic, Petronic și Minea nu am mai avut degete”, râde Ana-Maria, care explică tehnica de vopsire a unghiilor: „Întâi am aplicat o bază neagră, peste care am scris. Substanțele sunt gel, ca să fiu sigură că nu se vor șterge. Țin cât vreau eu. Bine, unghiile vor crește, însă intenționez să le țin vopsite așa până la majoratul meu”. Ana-Maria, care este și reprezentant al unei firme de cosmetice, va împlini 18 ani pe 20 aprilie a.c.



Cum l-a cunoscut pe Bogdan Călin

Tânăra nu i-a dezvăluit prietenului ei ce avea de gând să facă, pentru a fi o surpriză. „Sinceră să fiu, nici eu nu m-am gândit la așa ceva la început, dar, când a trebuit să-mi fac odată unghiile, mi-a trecut prin cap această idee și am pus-o în aplicare. Am vrut să-i fac o surpriză lui Bogdan, ca să-i arăt că îmi pasă. Prietenul meu este genul de om care nu spune multe. Tot ce mi-a zis a fost însă că se aștepta”, mai spune Ana-Maria, care l-a cunoscut pe Bogdan Călin, intrând astfel în grupul echipei de baschet, prin intermediul verișoarei sale, al cărei soț, Claudiu Filip, a făcut și el parte din echipă cu puţin timp în urmă.  Acum, Ana-Maria și verișoara sa sunt nelipsite de la partidele Farului și au același loc în tribuna de la Sala Sporturilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Anonim 01 May, 2013 22:50 Cea mai tare fana❤