Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:33 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Erdinci Cogali, cel mai bun jucător Ediţia a şasea a Memorialului „Aliş Osman Sami“, de la Tuzla, i-a revenit formaţiei CS Agigea (galerie foto)

ro

09 Jan, 2019 00:00 4500 Marime text
Ediţia a şasea a Memorialului „Aliş Osman Sami“ a reunit, la Tuzla, şase formaţii, care au jucat fiecare cu fiecare, pe parcursul a cinci etape, iar la final campioană a devenit CS Agigea.
 
An de an, competiţia îi cinsteşte memoria fostului fotbalist Sami Aliş Osman, originar din Tuzla şi decedat tragic, de tânăr (la numai 28 de ani), în septembrie 2004. Turneul a fost organizat de Primăria şi Consiliul Local Tuzla, CS Farul Tuzla şi Centrul pentru Tineret „Ion Creangă“ din Tuzla. La finalul turneului, cele mai multe puncte, 13, le-a acumulat CS Agigea. Câştigătoarea, care nu e la primul succes la memorial, a fost urmată în clasament de CS Eforie (10p), Obelisc Costineşti (8p), Oportun Mangalia (6p), Farul Tuzla (3p) şi Sparta Techirghiol (1p). CS Agigea a încheiat competiţia fără înfrângere, totalizând patru victorii şi un egal, remiza (2-2 cu Oportun) venind în ultima etapă. Toate echipele participante au primit cupe şi câte o minge. Festivitatea de premiere a fost efectuată de primarul comunei Tuzla, Taner Reşit, şi de fratele lui Sami, Amdi, care a fost însoţit de fiul său, Ayan.

A jucat şi viceprimarul din Agigea

Titlul de golgheter al memorialului i-a revenit lui Mihai Bejan (care a înscris de 20 de ori), cel mai bun portar a fost declarat Bogdan Manolache, de la CS Agigea, iar un alt jucător de la formaţia câştigătoare, Erdinci Cogali, a primit trofeul cuvenit celui mai bun jucător al întrecerii. Pentru CS Agigea au jucat Bogdan Manolache, Ion Manea, Daniel Baraghin, Gabriel Chelariu (tatăl luptătorului Eduard Chelariu), Ionel Boghiţoi (fost la FC Farul), Ionuţ Florea (internaţional de fotbal pe plajă al României, fost la SSC Farul), Dorel Zaharia (fost la FC Farul, Steaua sau SSC Farul), Marius Niţă (viceprimarul comunei Agigea), Claudiu Pîrvulescu, Erdinci Cogali şi Enis Cogali (fraţi gemeni, de la Poseidon 2 Mai Limanu, care au jucat şi la Callatis Mangalia). De la CS Eforie nu au ratat competiţia jucători precum Vlad Neagu (fostul portar al FC Farul şi SSC Farul), Adrian Smarandache (fiul regretatului Viorel Smarandache, fost mare jucător al Stelei Bucureşti), Claudiu Della, Ionel Comănaşi sau Marian Manea (unchiul lui Cristian Manea, fundaşul de la CFR Cluj).
 
Vasile şi Mihai Bejan, fraţii lui Florin Bejan, de la Astra Giurgiu
 
Obelisc Costineşti i-a avut în lot, printre alţii, pe Vasile şi Mihai Bejan (fraţi cu fundaşul Florin Bejan, de la Astra Giurgiu), Ionuţ Fücker, Nicolae Serafim, Dumitru Covrig, Liviu Gheorghe sau Marinel Ilie. Pentru Oportun Mangalia au evoluat fotbalişti precum Gabriel Miron, Eugen Vlăduţ, Ionuţ Ilie (fost la Callatis Mangalia), Dan Maican, Sorin Bogleş, Ionuţ Tolea sau Dumitrov Ivanov. Farul Tuzla a abordat partidele cu jucători ca Daniel Iosif, Adrian Tănase (international de fotbal pe plajă al României), Cătălin Mircea, Adrian Slave, Muzeir Temerbec, George Lungu, Ionuţ Rusu, Cornel Veleanovici, Florin Teleman şi Daniel Teleman. Din lotul Spartei Techirghiol nu au lipsit jucătorii Erduan Saledin, Cristian Costea, Marian Dincă, Remus Logofătu, Mihai Bălău, Vasile Moloman, Emilian Cercel sau George Lozoveanu.          
 
Citeşte şi:
 
Ionuț Florea, cel mai bun jucător SSC Farul Constanța, învingătoare la ediția a cincea a Memorialului „Aliș Osman Sami“ (galerie foto)

Dorel Zaharia, de la SSC Farul, golgheter CS Agigea a câştigat Memorialul „Aliş Osman Sami“, de la Tuzla (galerie foto)

Performer Constanţa şi Şcoala de Fotbal Mangalia, câştigătoarele Memorialului „Aliş Osman Sami”, de la Tuzla (galerie foto)

Fostul stelist Dorel Zaharia a marcat cinci goluri în finala mare CS Agigea II a câştigat Memorialul „Aliş Osman Sami”(galerie foto)

S-a stins din viaţă de tânăr Întrecerea de fotbal în sală de la Tuzla îi cinsteşte memoria lui Sami Aliş Osman (galerie foto)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii