Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:54 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Emilia Ciosu e antrenoare în SUA Promoţia 1995 a facultăţii de sport s-a reunit şi după 20 de ani (galerie foto)

ro

22 Jun, 2015 00:00 7414 Marime text
Promoţia 1995 a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport de la Universitatea „Ovidius” din Constanţa s-a reunit cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la absolvire. Foştii studenţi s-au strâns şi acum zece ani, iar cele două întâlniri au fost la fel de emoţionante.
 
„Pentru că ne-aţi călăuzit ideile şi visele atunci când începeam să ne construim propriul drum, pentru că ne-aţi transmis din cultura şi rafinamentul dumneavoastră şi pentru că în cei patru ani minunaţi de studiu ne-aţi dăruit fiecăruia dintre noi câte o frântură din sufletul dumneavoastră, avem deosebita onoare de a vă invita pe 20 iunie 2015 - după 20 de ani”, a fost invitaţia pe care au primit-o foştii profesori. Masa festivă a avut loc seara, la Complexul Mamaia Nord. Dintre foştii profesori, au fost prezenţi Victor Albu (85 de ani), Elena Frîncu, George Stănculescu, Nae Idu şi Cătălin Ganera.

Marian Dan Mocanu are un centru fitness în Italia

La reunire au luat parte foştii studenţi Daniel Boncea (a făcut înot), Dănuţ Marius Cabuz (atletism), Daniel Docu, Valentin Egor (volei), Flori Enescu (handbal), Gerson Mangri (fotbal), Elena Migit (handbal), Răzvan Mocanu, Cătălin Sasu (rugby), Sorin Trancă (rugby), Ligia Mangri (gimnastică ritmică). Nu au putut fi prezenţi, din diferite motive, Cătălin Duţulescu (fotbal) - este în Anglia, Mirela Gheorghe (handbal) - se află în Franţa (este căsătorită şi are un băiat), Daniela Lică (handbal) - profesor la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”, Marian Dan Mocanu (volei) - este în Italia, unde are un centru de fitness, Gabriel Muşat (profesor la Liceul Teoretic „Ovidius”), Adrian Pricoiu (profesor la Năvodari) şi Emilia Ciosu (tenis de masă) - este în SUA, unde antrenează lotul naţional de junioare al acestei ţări. „Este căsătorită şi are un băiat care a terminat liceul şi a reuşit la facultate. Are o familie frumoasă, este fericită. E «fiica mea adoptivă», cetăţean de onoare al Constanţei”, a spus Elena Frîncu despre campioana de la tenis de masă.

„Nu ai burtă, nu ai putere”

Când a fost strigat catalogul, fiecare dintre cei prezenţi a oferit şi alte amănunte personale: „Am 43 de ani, sunt căsătorit, am un copil şi activez ca profesor la Şcoala 39” (Daniel Boncea); „Lucrez într-o companie multinaţională, vând zahăr (glumesc). Sunt veteran în sport. Răzvan Mocanu este şeful meu. Sunt căsătorit. Nu am copii, dar vrem să adoptăm doi” (Dănuţ Marius Cabuz); „Profesor doctor, sunt căsătorit, am un băiat în clasa a opta, mă bucur să vă revăd, vă doresc sănătate şi fericire” (Daniel Docu); „Sunt emoţionat. Sunt recăsătorit, am trei copii. Voleiul este pasiunea vieţii mele. În prezent, sunt la Colegiul Naţional «Mircea cel Bătrân»” (Valentin Egor); „Mi-a fost dor de voi. Am un băieţel de cinci ani, iar soţul meu e muzician. Am terminat a doua facultate şi doctoratul şi am trei specializări în străinătate (două în Japonia şi una în Italia). Sunt sănătoasă. Lucrez la un centru de recuperare medicală. Sunt emoţionată. Vă doresc multă sănătate” (Flori Enescu); „Am 45 de ani, am un băiat clasa a XI-a la «Mircea». Sunt colonel” (Gerson Mangri, care e căsătorit cu Ligia Mangri, fostă Scheau, în prezent profesor şi director al Şcolii „Grigore Moisil” din Năvodari); „Mă bucur nespus. Sunt mamă, soţie, profesor. Am un băiat de 17 ani care joacă fotbal la Steaua” (Elena Migit, profesor titular la Carmen Silva, dar activează şi în Dubai); „Am întârziat, am fost inundat (glumeşte). Sunt căsătorit, cu doi copii - un băiat de şase ani şi o fiică de 11 ani. După facultate, am lucrat cu Dan Cabuz la Coca-Cola, acum sunt director general la o companie multinaţională. Am o pensiune în Deltă, la Crişan. M-am lăsat de fumat. Nu ai burtă, nu ai putere. Tata fost profesor de educaţie fizică, e în Canada” (Răzvan Mocanu); „Mă bucur că ne revedem. Sunt căsătorit a doua oară. Am un băiat de 20 de ani şi o fată de 25 de ani. Stau bine familial, copiii sunt buni. Activez în vânzări, dar m-am cam împotmolit în situaţiile economice de astăzi. Mă mai mişc, mai joc rugby. Sper să ne mai vedem” (Cătălin Sasu); „Am doi copii, o fată de 19 ani şi un băiat de 17 ani. Soţia este director la Şcoala 7. Sunt ofiţer la jandarmi, dar activez în continuare şi în rugby, la Asociaţia Judeţeană” (Sorin Trancă).

„Sportul creează valori”

„Am petrecut toţi o zi minunată, ei, foştii studenţi, noi, profesorii lor. Alcătuiesc o generaţie de aur a facultăţii, cei mai mulţi fiind foşti sportivi de performanţă, componenţi ai loturilor naţionale. Astăzi, sunt oameni maturi şi realizaţi. Le mulţumim că ne confirmă faptul că sportul creează valori pentru România şi pentru Constanţa”, a mai spus Elena Frîncu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Diana Stefanescu 01 Jan, 2016 10:26 Can anyone of you please give me Mirela's contacts, e-mail, phone anything. I lost all her contacts details when my e-mail account got disabled and I had all my e-mails and contacts erased. Pls anyone, help! Di