Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:30 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eliza Samara, mesaj olimpic „Drumul meu continuă, cu şi pentru Team România” (galerie foto)

ro

19 Aug, 2016 00:00 2129 Marime text


Campioana europeană la tenis de masă Eliza Samara a postat pe Facebook, de la Rio, un mesaj la finele participării sale la JO 2016.
 
„Jocurile olimpice s-au încheiat, cu experienţe asumate, din care am de învăţat. Am jucat, iar susţinerea celor din jur, a Federaţiei şi a tuturor celor de acasă îmi completează motivaţia de a merge mai departe în următorul ciclu olimpic, cu dorinţa de a avea alte rezultate. Vă mulţumesc tuturor pentru suport şi pentru încurajări. Drumul meu continuă, cu şi pentru Team România!“, a scris sportiva constănţeană.

A întâlnit cel mai greu adversar

La competiţia din Brazilia, Eliza Samara (ocupanta locului 29 în clasamentul mondial) a evoluat atât la simplu, cât şi pe echipe. La prima secţiune, a disputat două meciuri, oprindu-se în turul trei, după ce a avut ghinionul să se întâlnească în această fază cu cea mai puternică jucătoare a momentului, chinezoaica Ning Ding! A doua jucătoare a lumii, campioană mondială şi vicecampioană olimpică, Ding a câştigat cu 4-0 (11-5, 11-8, 11-5, 11-2), răpindu-i Elizei şansa de a avansa.
 
„Am jucat cu sportiva vicecampioană olimpică şi campioană mondială! A fost un meci de la care am învăţat foarte multe lucruri şi privesc pozitiv înainte“, declara Eliza după partidă. La Rio, cea mai bună jucătoare de tenis de masă din România a susţinut primul meci la individual în turul doi, învingând-o cu 4-0 (11-6, 11-9, 11-3, 12-10) pe Lin Gui (Brazilia).

O victorie în meciul contra Coreei

Pe echipe, România a întâlnit în turul întâi (optimi de finală) selecţionata Coreei de Sud, o formaţie alcătuită din jucătoare mai bine clasate în ierarhia mondială decât tricolorele. Disputa a fost însă una de foc şi s-a întins pe durata a trei ore şi zece minute, România (care e pregătită de constănţeanul Viorel Filimon) fiind aproape de un rezultat mare! Coreea s-a impus greu, cu 3-2, fiind nevoie de meciul decisiv, stabilit şi el tot la 3-2. Lider al echipei României, Eliza Samara a susţinut două partide, prima (pe care a pierdut-o) şi a patra (pe care a câştigat-o, egalând la doi în scorul general). Rezultatele sale au fost: 0-3 (6-11, 7-11, 7-11) cu Jihee Jeon, 3-1 (11-8, 7-11, 12-10, 11-9) cu Haeun Yang.   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii