Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:49 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eliminată în semifinale la Roma, Simona Halep pierde locul doi mondial

ro

18 May, 2015 00:00 915 Marime text
Cea mai bună jucătoare de tenis din România, constănţeanca Simona Halep, a ratat, sâmbătă, calificarea în finala turneului de categorie Premier 5 de la Roma. Aflată pe locul doi mondial şi cap de serie numărul doi la Roma, Simona a fost învinsă cu 6-2, 3-6, 7-5 de Carla Suarez Navarro, din Spania, a zecea jucătoare a lumii.
 
A fost o partidă cu multe răsturnări de scor în setul decisiv, unul cu multe break-uri, în care Simona a condus la un moment dat cu 5-4. Meciul (a 24-a semifinală disputată de Halep) a durat două ore şi jumătate, iar de astăzi, constănţeanca va pierde locul doi în clasamentul WTA, pe care va reveni rusoaica Maria Şarapova. Simona va coborî pe trei.
 
„Toate meciurile pe care le-am disputat contra sportivei din Spania au fost dificile. A stat foarte bine în teren şi a meritat victoria. Mă bucur totuşi pentru ce am reuşit la Roma. E doar o înfrângere, care nu mă demoralizează în perspectiva French Open“, a declarat Halep. Pentru calificarea în semifinale la Roma, Simona Halep va primi 99.870 de euro şi 350 de puncte WTA. Constănţeanca va reveni pe teren la turneul de Mare Şlem de la Roland Garros, care începe pe 24 mai, la Paris.
 
La Roma, constănţeanul Horia Tecău a fost eliminat în sferturile probei de dublu masculin, unde a evoluat alături de olandezul Jean-Julien Rojer. Cei doi, favoriţii numărul 3, au fost învinşi cu 7-6, 4-6, 10-5 de cuplul Pablo Cuevas / David Marrero (Argentina / Spania). Premiul bănesc al lui Tecău şi Rojer a fost de 24.520 de euro, cei doi primind şi 180 de puncte în clasamentul de dublu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii