Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevi ai şcolii din Horia au jucat oină sub ochii japonezului Yamasagi Masahiro

ro

02 Apr, 2016 00:00 1107 Marime text
La invitaţia preşedintelui Federaţiei Române de Oină, constănţeanul Nicolae Dobre, pe stadionul din oraşul Otopeni a avut loc un meci demonstrativ de oină, prilejuit de sosirea în România a unui invitat din Japonia, profesorul de educaţie fizică Yamasagi Masahiro, de la liceul municipal din Matsudo. 
 
Invitaţia profesorului japonez în România a venit ca urmare a contactelor stabilite în urmă cu doi ani de o delegaţie a FRO care a vizitat Japonia. Partea română a organizat trei meciuri demonstrative, între elevii şcolilor din Vidra şi Chitila (ambele din judeţul Ilfov) şi şcoala Horia (din judeţul Constanţa), în care profesorul Masahiro a fotografiat şi filmat îndelung dinamica jocului nostru naţional, fiind vizibil încântat de frumuseţea oinei. La final, el a încercat loviturile de baston, având un procent de 100% şi ca urmare a faptului că este un jucător de baseball, sport foarte dezvoltat în Ţara Soarelui Răsare.
Nicolae Dobre i-a dăruit oaspetelui japonez un tricou al Naţionalei de oină, o minge şi un baston, precum şi numeroase materiale promoţionale privind jocul de oină, traduse în limba engleză.
 
„În lunile august sau septembrie, intenţionăm să deplasăm o echipă de oină în Japonia pentru a onora invitaţia care ne-a fost făcută. Acolo vom putea juca alternativ meciuri de oină şi baseball, un sport foarte iubit de japonezi, care doresc să înveţe şi oina noastră străbună. Mă bucur că avem în jurul acestei colaborări oameni ca Someya Kunito, preşedintele Asociaţiei Culturale Sportive Româno - Japoneze din Tokyo, care ne ajută în promovare. Vizita în România a lui Yamasagi Masahiro va avea sigur un aport major în familiarizarea oinei în Orientul Îndepărtat, acolo unde baseball-ul are un impact deosebit. Faptul că japonezii sunt interesaţi de oină mă bucură foarte mult, pentru că sunt un popor îndrăgostit de mişcare şi sport“, a declarat Nicolae Dobre.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii