Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:50 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Frîncu împlineşte astăzi 61 de ani

ro

13 Dec, 2013 00:00 3448 Marime text
Astăzi este ziua de naştere a fostului director executiv al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa, Elena Frîncu, cea care împlineşte 61 de ani. Cetăţean de onoare al municipiilor Constanţa şi Medgidia şi al comunei Cumpăna, Frîncu a condus 22 de ani DJST Constanţa, anul trecut ieşind la pensie. Considerată cel mai de succes manager de sport din România, Elena Frîncu a fost şi o mare sportivă, având în palmares titlul de vicecampioană mondială la handbal şi fiind declarată maestră emerită a sportului. Este şi multiplă campioană balcanică de junioare şi senioare, semifinalistă cu echipa IEFS în Cupa Campionilor Europeni şi triplă campioană naţională de junioare şi senioare.

Anul trecut, cu ocazia ieşirii la pensie, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (din al cărei Comitet Executiv face parte, începând cu 1992) i-a acordat Colanul de Aur, Elena Frîncu fiind primul administrator sportiv din România onorat cu această înaltă distincţie. Fosta şefă a sportului constănţean a mai primit Ordinul Muncii Clasa a III-a (în 1973), Crucea Serviciului Credincios clasa a II-a (2000) şi Ordinul Meritul Sportiv Clasa a II-a cu două barete (2004). Membră în structurile mai multor federaţii sportive naţionale, Elena Frîncu s-a dedicat, în paralel cu administraţia sportivă, şi muncii la catedră, fiind cadru universitar la „Ovidius” şi doctor în managementul activităţii sportive. De asemenea, are un master în administraţie publică şi guvernare şi a publicat 12 cărţi şi lucrări de specialitate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Aragorn 14 Dec, 2013 11:29 La Multi Ani pentru aceasta Mare Doamna a sportului constantean ! Multa sanatate (ca-i mai buna decit toate...) si fericire pina la 100 de ani ! Pacat ca nu mai conduce sportul constantean, fiindca de cind a plecat rezultatele au fost din ce in ce mai slabe, iar la ora aceasta sportul de la malul marii este in declin puternic (voleiul si handbalul feminin, baschetul, fotbalul, partial rugbyul, sint ca vai de ele). Speram sa se implice in revitalizarea lor, macar in timpul liber, fiindca marii sportivi trebuie sa aiba ceva de spus in succesul sportului la nivel local. Iar pentru dvs, dle. Bocai, poate ne veti ferici si cu niste articole si foto de pe vremea cind handbalul, baschetul, rugbyul si voleiul erau "regii" sporturilor de echipa constantene, asa cum excelent ati facut-o (si sper sa o faceti si in continuare !) cu fotbalul...sint sigur ca niste articole despre generatiile de rugbysti constanteni care au adus titlul pe litoral, despre voleibalistele si handbalistele constantene, despre marii baschetbalisti, ar face poate ca autoritatile locale sa se implice ai mult in revitalizarea lor...