Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Egal în amicalul cu Unirea Slobozia Farul achiziţionează un fotbalist care a jucat contra lui Juventus Torino

ro

26 Aug, 2013 00:00 2387 Marime text
Echipa constănţeană s-a întărit în ofensivă cu un jucător rutinat, care, în 2005, a avut pe teren adversari precum Ibrahimovic, Thuram, Buffon sau Cannavaro

FC Farul resimţea în atac lipsa unui jucător experimentat, astfel că s-a înţeles cu Cristian Silvăşan (31 de ani), un fotbalist cu carte de vizită în Liga 1. A jucat mai mulţi ani la Poli Timişoara, evoluând inclusiv în amicalul de lux din 2005, în care formaţia bănăţeană a remizat pe teren propriu cu Juventus Torino.

„Mâine (n.r. astăzi) semnăm cu Silvăşan. Contractul e pe un sezon. Cristian e un fotbalist în care ne punem mari speranţe”, a declarat patronul Farului, Giani Nedelcu. Născut la Câmpia Turzii, pe 25 februarie 1982, Silvăşan are 1,82 m şi 75 kg şi poate interpreta şi rolul de mijlocaş dreapta. În cariera sa de până acum, a mai jucat la Fulgerul Bragadiru, Electroputere Craiova, Rocar Bucureşti, U Craiova, Poli Timişoara (cinci sezoane), Poli Iaşi, U Cluj, Gloria Bistriţa, Gaz Metan Mediaş, iar ultima dată a fost fotbalist la UTA, în Liga a 2-a. În Liga 1 are 174 de meciuri şi 28 de goluri marcate. A jucat un sfert de oră (intrând pe teren în minutul 75) şi în amicalul de la Timişoara Poli - Juventus Torino 2-2. Echipa italiană era pregătită pe atunci de Fabio Capello, iar Silvăşan i-a avut adversari pe gazon, printre alţii, pe Ibrahimovic, Buffon, Cannavaro sau Thuram. „Prin achiziţionarea lui Silvăşan, Farul a făcut o mutare bună. Este un atacant cu experienţă, care a jucat în echipa aceea valoroasă a lui Poli Timişoara. Cred că e omul potrivit pentru noi în atac”, a arătat şi preşedintele Farului, Neculai Tănasă. Celălalt jucător sosit în week-end-ul trecut la Constanţa, Silvian Tothăzan (un mijlocaş central de 21 de ani, dar care poate juca atât fundaş central, cât şi fundaş dreapta), este în probe. Tânărul vine de la Chiajna, a jucat şi la loturile naţionale de juniori ale României, dar s-a aflat şi în lotul lărgit al echipei CFR Cluj, pe vremea antrenorului Andrea Mandorlini. 

Nu au jucat la Slobozia

Silvăşan şi Tothăzan nu au evoluat în amicalul susţinut de FC Farul, sâmbătă, la Slobozia, contra colegei de serie Unirea Slobozia (locul şapte în sezonul trecut al Ligii a 2-a). Cei doi sunt în urmă cu pregătirea şi au susţinut înainte de meci un singur antrenament, astfel că antrenorul Ion Răuţă nu a vrut să rişte accidentări. Amicalul s-a încheiat la egalitate, 1-1. Scorul a fost deschis de Farul, în minutul 16, prin Bolat, iar gazdele au egalat după pauză, în minutul 60, din penalty. Ion Răuţă a jucat cu: Vl. Neagu (46 Curcă) - Băjan (46 Butoi), Buzea (75 Bumbac), Răvoiu, Mansur (75 Stroe) - Niţescu, I. Florea (46 B. Nicola), Coconaşu (80 Ghenciu), N. Creţu (80 Coteanu) - Bolat (75 D. Prodan), Igiroşanu (80 Pâslaru). Principalul Farului s-a arătat mulţumit de meci. „Repriza întâi a fost bună, cu multe ocazii de ambele părţi. Nivelul angajamentului şi registrul tehnico-tactic au atins un nivel ridicat. Am făcut o parte secundă mai modestă, aceasta şi pe fondul căldurii şi al schimbărilor pe care le-am operat în echipă. Pentru noi a fost însă un test extrem de util, care ne-a arătat unde ne aflăm în acest moment. Unirea Slobozia se află în faţa noastră cu mult în privinţa pregătirii, de aceea sunt bucuros că, cel puţin în repriza întâi, am fost de multe ori peste adversar”, a arătat tehnicianul farist.

Pariul Enis Bolat

„Echipa s-a mişcat bine la Slobozia. Sunt foarte mulţumit de modul în care au jucat băieţii în prima repriză. Începe să se vadă un grup. De altfel, din vechiul lot au rămas jucători cu caracter şi la fel sunt şi noile achiziţii”, a declarat Neculai Tănasă. Oficialul constănţean are mare încredere în Enis Bolat, pe care îl aşteaptă să „explodeze” anul acesta. Fotbalistul împlineşte 26 de ani pe 31 august, iar Tănasă lucrează cu el de când jucătorul avea 17 ani. Enis a mers bine în amicalele de până acum, iar golul de la Slobozia nu e singurul. Bolat este un mijlocaş ofensiv care poate face diferenţa, om de ultimă pasă, bun în duelurile unu la unu, dar care şi marchează. „Eu cred că am făcut echipă bună. Am transferat fotbalişti valoroşi. Avem concurenţă în toate compartimentele, acum trebuie doar ca formaţia să se omogenizeze”, a mai spus Tănasă. Mâine, FC Farul susţine primul joc oficial al noului sezon, partida din etapa a IV-a a Cupei României, întâlnind în deplasare, de la ora 17.30, formaţia ialomiţeană Viitorul Axintele (Liga a III-a). După acest meci, oficialii Farului intenţionează să stabilească o partidă de verificare şi pentru sâmbătă, 31 august.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii