Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:10 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eduard Angel Moldovan, de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța, campion european la canotaj. Aur și argint și pentru sportive de la CSU Simona Halep

ro

12 Oct, 2021 00:00 2935 Marime text
 

 
  • Delegația tricoloră a obținut cinci medalii de aur și una de argint, bilanț care a situat România pe primul loc în clasamentul pe națiuni.
 
România a obținut rezultate deosebite la Campionatul European de canotaj pentru juniori, competiție desfășurată în Germania, la Munchen, la care au luat startul peste 500 de sportivi din 27 de țări.
 
Delegația tricoloră a obținut cinci medalii de aur și una de argint, bilanț care a situat România pe primul loc în clasamentul pe națiuni. Cele cinci medalii de aur au fost obținute de echipajele de 8+1 masculin, patru vâsle feminin, patru rame feminin, dublu rame masculin și dublu rame feminin, în timp ce medalia de argint i-a revenit României în proba de 8+1 feminin.
 
Din echipajul campion european de 8+1 masculin a făcut parte și un sportiv legitimat la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța, Eduard Angel Moldovan, ceilalți opt medaliați cu aur în această probă fiind Marian Ștefan Dunca, Constantin Emanuele Sterea, Andrei-Vlad-Robert Vatamaniuc, Andrei Hemen, Gavril Dumbravă, Alexandru-Gabriel Stetco, Cosmin Iulian Pleșescu și Cornel-Traian Ieremciuc. România a fost urmată pe podium la 8+1 masculin de Rusia și Germania. 
 
„Avem copii talentați și antrenori pricepuți, trebuie doar să-i ajutăm material și moral, iar rezultatele vor fi pe măsură!“, a declarat Andrei Szemerjai, directorul LPS „Nicolae Rotaru“.

Clubul Sportiv Universitar Simona Halep Constanța a obținut și el medalii la competiția din Germania, prin cinci sportive! Elena Robitu a obținut aurul cu echipajul de patru rame feminin (care a fost însoțit pe podium de Italia și Grecia), în timp ce Mariana Dumitru, Elena Mocanu, Alexandru Rușcuță și Victoria Petreanu au concurat în echipajul feminin de 8+1, care a fost medaliat cu argint.       
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Eduard Moldovan, Elena Robitu)

 
Citește și:
 
Canotaj
Sportivi de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța, medaliați la Campionatul Balcanic
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii