Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echipa suporterilor FC Farul porneşte la drum. Formaţia din Berceni nu mai vine la Constanţa

ro

02 Aug, 2016 00:00 9622 Marime text
 

Suporterii constănţeni au anunţat că primul antrenament al echipei fanilor va avea loc miercuri, 3 august. În condiţiile în care FC Farul este aproape de moarte, suporterii clubului au decis să înfiinţeze o echipă a lor, care să joace într-o ligă a judeţului Constanţa şi care să încerce să recupereze apoi palmaresul, sigla şi culorile, în cazul în care FC Farul va intra în faliment.
 
„Anunţul nostru privind înfiinţarea noii echipe a suporterilor a generat reacţii pozitive, care ne îndreptăţesc sǎ credem cǎ decizia este una corectǎ. Dorim sǎ anunţǎm pe toţi cei interesaţi cǎ miercuri, 3.08.2016, la ora 19.00, pe terenul stadionului de rugby «Mihai Naca» din Constanţa, va avea loc primul antrenament al noii echipe, sub comanda antrenorului Ion Barbu. Tot atunci va demara şi o acţiune de selecţie pentru stabilirea lotului. Selecţia se adresează atât seniorilor, cât şi juniorilor din oraşul Constanţa, dar şi din judeţ, iar cei interesaţi se pot prezenta miercuri şi în fiecare zi, după un program pe care îl vom anunţa imediat ce va fi stabilit“, a postat pe Facebook Sorin Mihăilescu, cel mai cunoscut suporter constănţean.

„O problemă pe partea juridică”

Ieri, Comitetul de Urgență al Federaţiei Române de Fotbal a stabilit cele 21 de echipe care vor participa în sezonul 2016/2017 al Ligii a 2-a, într-o singură serie. Formaţiile sunt: Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Luceafărul Oradea, Juventus Bucureşti, ASU Politehnica Timișoara, CS Afumaţi, UTA Bătrâna Doamnă, Dunărea 2005 Călăraşi, Chindia Târgovişte, Dacia Unirea Brăila, CS Mioveni, Academica Clinceni, FC Braşov, FC Municipal Baia Mare, CSM Râmnicu Vâlcea, CS Baloteşti, Şoimii Pâncota, ACS Berceni, Olimpia 2010 Satu Mare, Foresta Suceava, Unirea Tărlungeni şi Metalul Reşiţa. ACS Berceni nu va mai veni să joace la Constanţa, sub altă denumire, ci va evolua, cu vechea titulatură, la Popeşti Leordeni. „A fost o problemă pe partea juridică. Nu a existat timpul necesar ca modificarea de statut să fie avizată şi de Tribunal. Cu stadionul nu era o problemă. Echipa ar fi putut juca la Constanţa, dar fără modificări. În aceste condiţii, echipa nu va mai veni pe litoral. Am înţeles că are acceptul Primăriei Popeşti - Leordeni să joace acolo, sub titulatura ACS Berceni”, a explicat Auraş Braşoveanu, fostul preşedinte executiv al FC Farul, care e membru în Comitetul Executiv al FRF. 

Cine se mai prezintă la Farul?

Astăzi, jucătorii care mai sunt încă la Farul au fost chemaţi la club de antrenorul Ion Barbu, care a declarat că el e ultimul care părăseşte corabia, dar că susţine şi demersul suporterilor, ca pe o variantă de rezervă. „Încercăm, alături de fani, să ţinem spiritul Farului în viaţă”, a spus Barbu. Sunt semnale că din lotul prezent în ultimul timp la Farul mai mulţi jucători ar fi dispuşi să-şi continue activitatea la echipa suporterilor, dacă la gruparea „alb-albastră” lucrurile continuă pe aceeaşi linie negativă. Pe de altă parte, la noua formaţie ar veni şi foşti jucători de-ai Farului. Legendarul club al Constanţei pare că e lăsat să moară şi, deşi a fost înscris în Liga a 3-a, multă lume vorbeşte că, după primele două etape, în care nu are cum şi cu ce lot să se prezinte, va veni şi clipa excluderii din campionat, cam în aceeaşi perioadă cu falimentul juridic. Totuşi, ieri, surpriză, Auraş Braşoveanu declarând: „Am vorbit cu Giani Nedelcu şi el spune că face toate eforturile să achite insolvenţa. Va forma o echipă tânără şi se va chinui să plătească insolvenţa, în ciuda faptului că nu are sprijin”, a precizat Braşoveanu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii