Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:23 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echipa Spicu Horia, din judeţul Constanţa, participă la Cupa Satelor la oină

ro

20 Sep, 2019 00:00 2243 Marime text

Federaţia Română de Oină, Ministerul Tineretului şi Sportului şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, în colaborare cu CS Olteni şi Primăria Olteni, organizează în perioada 21 - 22 septembrie, Cupa Satelor, în comuna Olteni, din judeţul Teleorman.

Competiţia va debuta sâmbătă, 21 septembrie, de la ora 10.00, cu meciurile din grupe. Duminică, 22 septembrie, de la ora 9.00, sunt programate semifinalele şi finalele. La întrecere vor participa şase echipe: CS Olteni, Spicu Horia (din judeţul Constanţa), CS Curcani, Biruinţa Gherăeşti, Energia Râmnicelu şi Speranţa Tătaru.

„Este o competiţie de tradiţie pentru sportul nostru naţional. Oina s-a născut la sat şi sunt sigur că va fi o luptă aprigă pentru trofeu. Vor participa cele mai bune echipe din mediul rural, acolo unde timp de zeci de ani oina a fost sportul rege. Noi încercăm să readucem acest minunat sport în prim plan, iar astfel de competiţii sunt extrem de importante”, a declarat constănţeanul Nicolae Dobre, preşedintele Federaţiei Române de Oină. Evenimentul marchează, de asemenea, împlinirea a 120 de ani de la organizarea primului campionat naţional de oină, în anul 1899.

Sursa foto: Facebook (Federaţia Română de Oină)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii