Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:20 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echipa Şcolii din Cogealac, locul trei la zona de rugby-tag „Arbitraj tendenţios, şi-au bătut joc de noi” (galerie foto)

ro

28 Mar, 2013 00:00 3593 Marime text
Echipa Şcolii Gimnaziale „Cristea Caraman” din Cogealac (structură a Liceului Tehnologic Cogealac) a ocupat locul trei la faza de zonă a competiţiei de rugby-tag destinată ciclului gimnazial, organizată sub egida Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar. În urma acestei clasări, jucătorii pregătiți de Sorin Bică nu au obţinut calificarea la etapa finală a întrecerii, unde au acces doar câştigătoarele celor opt faze de zonă. Tinerii jucători din Cogealac au evoluat la Focşani, în Sala Polivalentă, alături de alte trei echipe, reprezentantele judeţelor Galaţi, Vrancea şi Buzău. În mod normal, ar fi trebuit să participe şase formaţii, dar două nu s-au prezentat. Pe locul întâi s-a situat Galaţi (care a acces astfel la faza pe ţară), a doua a fost reprezentanta gazdelor, iar ultimul loc i-a aparţinut formaţiei din Buzău. Şcoala Gimnazială „Cristea Caraman” din Cogealac a acuzat însă arbitrajul, de care s-a considerat nedreptăţită. „Ne-au lucrat cu arbitrii. A fost o manieră tendenţioasă.

Şi-au bătut joc de noi. Cărţile au fost făcute ca Galaţi să ia locul întâi, iar Vrancea locul doi. Băieţii mei au jucat foarte bine, ca şi la faza judeţeană, de la Constanţa, pe care am câştigat-o, însă nu s-a vrut să urcăm mai sus de locul trei. Eu sunt mulţumit de evoluţia elevilor mei. Sigur, se putea mai mult, dar acestea au fost condiţiile. În primul meci, am făcut egal cu Galaţi. Apoi am întâlnit Buzău, de care am dispus clar, iar în ultima confruntare am întâlnit gazdele de la Vrancea. Lor le trebuia victorie sau egal ca să ia locul doi şi ne-au bătut la un eseu, care li s-a acordat în ultimele 20 de secunde. Iar Galaţiul, în afară de meciul cu noi, a înregistrat scoruri mari, ca să nu aibă nicio emoţie”, a declarat Sorin Bică. Rezultatele complete: Vrancea - Buzău 25-20, Galaţi - Constanţa 35-35, Buzău - Constanţa 30-40, Vrancea - Galaţi 25-55, Galaţi - Buzău 55-30, Constanţa - Vrancea 25-30.  
Din lotul constănţean care a evoluat la Focşani au făcut parte: Sebastian Mihai Bică (băiatul antrenorului), Alexandru Cristea, verii Alexandru C. Tocica şi Alexandru V. Tocica, Vasilică Bosnea, Mihai Sotir, Ionuţ Ion, Nicuşor Lazăr şi George Aurelian Ion. Sebastian Mihai Bică a fost desemnat cel mai complet jucător de la „zonă”, iar Nicuşor Lazăr a primit distincţia acordată celui mai tânăr rugbyst (12 ani). Transportul la competiţie a fost suportat de şcoală, iar cu cazarea şi masa a ajutat Consiliul Local Cogealac.

Sursa foto: Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii