Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:55 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echipa olimpică de canotaj a României se antrenează la ecluza Năvodari pentru Jocurile Olimpice

ro

17 Jun, 2021 00:00 3067 Marime text

 
  • Echipajele calificate trec de două ori pe zi, dinspre ecluza Năvodari spre Marea Neagră și retur.
  • Prezenți pe litoral, membrii lotului olimpic de canotaj al României au urcat, la Constanța, și la bordul Navei-Școală „Mircea“.
  • Echipa olimpică a României a ajuns la 93 de sportivi calificați, din 15 discipline sportive.
 
Zilele acestea, echipa olimpică de canotaj a României se antrenează la ecluza Năvodari pentru Jocurile Olimpice de vară Tokyo 2020.
 
După cum se arată pe pagina de Facebook a Companiei Naționale Administrația Canalelor Navigabile SA, olimpicii se pregătesc acolo pentru a testa ambarcațiunile de concurs pe apă sărată, în condiții asemănătoare cu cele de pe pista olimpică de la Tokyo. Cele nouă echipaje calificate, împreună cu șalupele de urmărire ale antrenorilor, trec de două ori pe zi, dinspre ecluza Năvodari spre Marea Neagră și retur. Stagiul de pregătire se încheie pe 17 iunie. „În această perioadă, sportivii noștri se află la mare, acolo unde continuă, cu determinarea care îi caracterizează, antrenamentele zilnice pentru Tokyo 2020“, este mesajul Federației Române de Canotaj. „Mult succes sportivilor care ne reprezintă la un asemenea nivel de performanță și sperăm să își îndeplinească obiectivele propuse, prin obținerea de rezultate deosebite!“, menționează și CNACN.
 

Au urcat la bordul Navei-Școală „Mircea“

 
Prezenți pe litoral, membrii lotului olimpic de canotaj al României au urcat, la Constanța, și la bordul Navei-Școală „Mircea“, experimentând viața de cadet. Din delegația tricoloră au făcut parte și Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, și Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj, declarată de Federația Internațională de specialitate cea mai bună canotoare a secolului 20. Din aventura sportivilor la bordul bătrânului velier nu au lipsit urcarea în arboradă și odihna la hamac. Comandantul navei a primit din partea delegației sportive un tricolor cu semnăturile tuturor.
 

Echipa olimpică s-a mărit

 
După ce trei judoka români, Andreea Chițu (categ. 52 kg), Alexandru Raicu (categ. 73 kg) și Vlăduț Simionescu (categ. +100 kg), au reușit și ei să se califice la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, echipa olimpică a României a ajuns la 93 de sportivi calificați, din 15 discipline sportive: atletism, baschet 3x3, box, canotaj, ciclism, canoe, înot, gimnastică artistică, fotbal, lupte, tenis de masă, judo, tir sportiv, scrimă și triatlon.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
În secțiunea galerie Foto găsiți mai multe imagini de la pregătirea canotorilor tricolori. Sursa foto: Facebook (Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA)
 
Citește și:

Constanța
Membrii lotului olimpic de canotaj al României, la bordul Navei-Școală „Mircea“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii