Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echipa din Năvodari are manager general, a transferat doi brazilieni şi i-a încercat forţele lui Arnold „Săgeata nu se va face de ruşine în Liga 1”

ro

27 Jun, 2013 00:00 1943 Marime text
Lucrurile încep să se aşeze la formaţia nou-promovată pe prima scenă a fotbalului românesc. Staff-ul administrativ şi lotul se întăresc, iar aleşii locali şi-au dat acceptul pentru modernizarea stadionului

Săgeata Năvodari l-a instalat în funcţia de manager general pe Aurelian Băbuţan. După achiziţionarea portarului grec Leonidas Panagopoulos şi a fundaşului dreapta Ionuţ Andrei Peteleu, încă doi jucători, ambii brazilieni, au semnat, iar la Năvodari sunt testaţi noi fotbalişti, inclusiv străini. Investiţia pentru aducerea arenei „Flacăra” la standardele cerute de Liga 1 se ridică la zece milioane de lei.

Aleşii locali din Năvodari şi-au dat acceptul pentru modernizarea stadionului „Flacăra”, astfel încât, după ce va fi omologat pentru Liga 1, acesta să găzduiască Săgeata în marile bătălii ale primului eşalon. Până când arena va fi gata însă, echipa pregătită de Tibor Selymeş va juca pe stadionul „Farul” din Constanţa. Problema modernizării stadionului a fost dezbătută în ultima şedinţă a Consiliului Local Năvodari. În urma votului, s-a decis că SC Termica Distribuţie va prelua arena în administrare până la finalizarea lucrărilor de extindere. Investiţia se ridică la zece milioane de lei, bani pe care societatea amintită îi va contracta prin împrumut bancar pe zece ani, garantat de Consiliul Local. „Abilităm societatea Termica să facă un credit de 100 de miliarde, să-l plătească în zece ani. Îl abilităm şi îl aprobăm, pentru că oraşul este unicul asociat la acest SRL. Este SRL-ul oraşului, deci îl abilităm să contracteze creditul acesta, girăm pentru creditul acesta cu contractul respectiv, cu sumele pe care trebuie să le primească de la oraş în tranşe, cum au şi ei de plătit, în termen de zece ani. Mă gândesc că zece ani, şapte ani nu înseamnă valori prea mari pentru ei şi nici pentru noi”, a declarat primarul Nicolae Matei, potrivit site-ului oficial al Primăriei Năvodari. Lucrările de modernizare vor include extinderea tribunelor la capacitatea de 8.800 de locuri, cu posibilitatea de creştere ulterior la 12.000. De altfel, întreaga infrastructură a arenei va fi refăcută. Urmează construirea instalaţiei de nocturnă, a celei de drenare şi de încălzire a gazonului, amenajarea de parcări, spaţii de cazare destinate jucătorilor şi alte stabilimente cu care sunt dotate stadioanele moderne. „Prezenţa echipei Săgeata Năvodari în prima ligă va duce la promovarea imaginii oraşului Năvodari la nivel naţional. Vă garantez că nu o să ne facem de ruşine”, a mai spus Nicolae Matei în şedinţa de Consiliu Local. Totodată, edilul a atras atenţia că administraţia locală nu va cheltui mai mulţi bani ca până acum pentru susţinerea Săgeţii în Liga 1. Într-adevăr, bugetul este mult mai mare decât cel din Liga a 2-a, însă echipa va primi un milion de euro de la Liga Profesionistă de Fotbal din drepturile de televizare a partidelor. În plus, posibilitatea de a atrage sponsori importanţi este mult mai mare.

Un fost oficial al Stelei, instalat manager general  

În ce priveşte schema de conducere, Săgeata l-a instalat în funcţia de manager general pe Aurelian Băbuţan. Acesta a activat în funcţii de conducere la mai multe echipe din fotbalul românesc, printre care şi Steaua, unde a fost, pentru puţin timp, este adevărat (trei săptămâni), director sportiv. Băbuţan a mai lucrat la Concordia Chiajna, FC Braşov, U Cluj sau, înainte de a veni la Săgeata, la FCM Tg. Mureş (ca director general). „Sunt sigur că Săgeata va face o figură frumoasă în Liga 1 şi îşi va îndeplini obiectivul”, a declarat Aurelian Băbuţan. „Ana-Maria Prodan nu va fi preşedintele clubului nostru. A fost doar o speculaţie. Ne va ajuta însă foarte mult”, a arătat Alexandru Manu, preşedintele Consiliului Director al Săgeţii. Clubul din Năvodari a mai operat două transferuri, cele ale brazilienilor Juliano Meneiro (care poate juca mijlocaş ofensiv sau atacant) şi Luisao Anderson (stoper). Ambii au semnat pe câte doi ani, cu posibilitate de prelungire. De asemenea, în această perioadă, la Săgeata au venit în probe şi alţi fotbalişti: fundaşul din SUA Arnold Kennedy, mijlocaşul Marian Găldean (Rapid CFR Suceava), atacanţii Florin Achim (FC Maramureş Baia Mare) şi Ionuţ Radu (FC Hunedoara). Antrenorul Tibor Selymeş şi-a completat staff-ul tehnic cu Laszlo Gendur (antrenor de portari) şi Marius Marinău (preparator fizic). Celelalte două ajutoare ale fostului internaţional sunt secunzii Gabi Manu şi Gică Butoiu. Între 1 şi 14 iulie, Săgeata va efectua un cantonament în Austria, în apropiere de Viena, unde va susţine şi câteva meciuri amicale. Unul dintre ele va fi cu echipa Academiei Ferenc Puskas (Ungaria), care se va disputa pe 13 iulie.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii