Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:00 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După un final umăr la umăr cu Liverpool, Manchester City câştigă un nou titlu în Premier League

ro

13 May, 2019 17:16 1610 Marime text
Manchester City, echipa antrenată de tehnicianul spaniol Pep Guardiola, a reuşit un parcurs fără greşeală în ultima parte a sezonului (14 victorii consecutive) şi a reuşit să obţină al doilea titlu consecutiv în Premier League. Dacă în sezonul trecut, ,,cetăţenii” s-au impus fără mari emoţii, în acest an Liverpool s-a dovedit a fi un adversar extrem de tenace, câştigătorul competiţiei stabilindu-se în ultimă rundă. Înainte de începerea ultimelor meciuri, City avea un avans de 1 punct. Jucătorii lui Guardiola recuperaseră un avans de 7 puncte pe care Liverpool îl avea la inceputul anului.

Convinşi că minunile se întâmplă, după ce s-au calificat în finala Champions League eliminând Barcelona, deşi pierduseră primul meci cu 3-0, fanii ,,cormoranilor” au sperat ca Brighton, echipa unde activează şi internaţionalul român Florin Andone,  să sărbătorească salvarea de la retrogradare cu o evoluţie entuziasmantă în faţa lui Manchester City. Golul marcat de Murray în minutul 27 a declanşat bucuria pe Anfield, dar, la faza imediat următoare, Sergio Aguero a restabilit egalitatea, pentru ca până la pauză, bascul Laporte să o aducă pe City în avantaj. Mahrez şi Gundogan, după pauză, au punctat pentru un 4-1 care a adus sărbătoarea pe străzile din Manchester. Victoria cu 2-0 obţinută de ,,cormorani” în faţa celor de la Wolves rămâne doar una de palmares.
Prin obţinerea unui nou titlu de campioană, City confirmă dominaţia pe care a instituit-o în Premier League de la venirea lui Guardiola. De altfel, la startul sezonului, în oferta de pariuri online Anglia a caselor de pariuri, echipa din Manchester figura ca mare favorită. Bookmakerii agenţiilor o dădeau pe City ca principala pretendentă şi la cucerirea Ligii Campionilor, dar aceasta a fost eliminată dramatic în sferturile de finală de Tottenham.  
Întrebat, în urmă cu câteva săptămâni, ce ar alege între titlul în Premier League şi câştigarea Champions League, egipteanul Mohamed Salah spunea că ar alege titlul, pentru că ştie că asta i-ar face fericiţi pe fani. Au trecut deja 29 de ani de când Liverpool nu  a mai câştigat titlul. ,,Cormoranii” păreau să aibă situaţia sub control la începutul anului, când aveau un avans de 7 puncte. Ei au gestionat foarte prost perioada de după sărbători, au pierdut puncte şi au cedat primul loc. Speranţele lor se legau de un pas greşit al ,,cetăţenilor”, dar aceştia au avut un parcurs perfect pe final de sezon, cu 14 victorii consecutive.

Liverpool se poate consola cu câştigarea Champions League. Jurgen Klopp speră să spargă ghinionul şi să câştige un trofeu continental dupa cele trei finale ratate. Pe vremea când antrena pe Dortmund, el a fost invins cu 2-1 de Bayern Munchen în finala sezonului 2013 din Champions League, iar cu Liverpool a pierdut finala Europa League în 2016, 1-3 cu Sevilla, şi finala Champions League din 2018, 1-3 cu Real Madrid.

Fanii fotbalului din Anglia au avut parte de un sezon de excepţie, în care lupta pentru titlu a fost tranşată in ultima etapă. Investiţiile masive din ultima perioadă incep să îsi arate roadele. Premier League dă cele 4 finaliste ale competiţiilor europene. Chelsea şi Arsenal îşi vor disputa trofeul Europa League pe 29 mai, la Baku, iar Tottenham şi Liverpool vor juca pe 1 iunie, pe Wanda Metropolitano din Madrid, pentru a stabili campioana Europei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii