Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După 29 de ani de handbal, Marius Stavrositu și-a încheiat cariera de jucător „Constanța te aplaudă, Pablo!“

ro

22 Jun, 2020 00:00 3959 Marime text
  • Marius Stavrositu a început handbalul la CSS1 Constanța.
  • Handbalistul e de opt ori campion al României, cel mai multe titluri cucerindu-le cu HCM Constanța.
  • Marius Stavrositu a fost un jucător extrem de spectaculos pe teren.
 

Handbalistul constănțean Marius Stavrositu a decis să pună capăt carierei de jucător, cu două luni înainte de a împlini 40 de ani. Sportiv extrem de spectaculos, inventiv, cu pase marcă înregistrată, tatentatul „Pablo“, „creierul“ din teren, a făcut spectacol la echipele la care a evoluat, fie că a fost vorba de CSS1 Constanța (la juniori), HC Portul, HCM Constanța, CSM București, CSA Steaua (ultima sa formație) sau echipa națională.

Cu ocazia retragerii din activitatea competițională, Marius Stavrositu a postat pe Facebook un mesaj emoționant: „Am adorat handbalul de la 11 ani, de când m-am dus la preselecții la CSS Constanța, și am zis că o să joc până mă vor lăsa picioarele. Au trecut 29 de ani de atunci! Nu m-au lăsat picioarele, dar simt că a venit timpul... Mi-am dorit să las ceva în urma mea, să bucur spectatorii, să trec suporterii prin toate stările. Faptul că am îmbrăcat echipamentul Naționalei și mi s-a intonat imnul României mă face să cred că tot ce sunt astăzi datorez sportului. Din suflet spun că am avut o carieră frumoasă și sunt recunoscător pentru fiecare clipă petrecută la HCM Constanța, CSM București, CSA Steaua și la Naționala României. Decizia de a mă retrage din postura de jucător profesionist nu are legătura cu pandemia de COVID-19, ci vine firesc, pentru un sportiv care peste 2 luni împlinește 40 de ani. Nu am niciun regret, ba chiar mi-am îndeplinit toate obiectivele: las în urma mea nu doar un palmares la care visează orice sportiv profesionist, ci și tehnici de joc care să-i inspire pe cei ce vin în urma mea, așa cum la rândul meu am învațat de la campioni. Nu am de gand să trăiesc din amintirile de jucător, ci să-mi fac altele noi, așa că vă invit să fiți în continuare alături de mine. Împreună vom face și alte lucruri spectaculoase. Al vostru, Pablo!“.
 

A fost campion încă de la juniori

Marius Stavrositu a început handbalul la CSS1 Constanța sub bagheta antrenorilor Cornel Damian și Mihail Făgărășan, iar în ediția 1996/1997 a Campionatului Național de juniori a devenit campion al României. Ulterior, în sezonul 1997/1998, a fost promovat (la început având dublă legitimare) la echipa de seniori HC Portul Constanța, care, apoi, s-a numit HC Constanța, iar din 2002 i-a adus mari performanțe orașului de la malul mării, dar și României, sub numele HCM Constanța. Cu echipele de club, „Pablo“, un spectaculos conducător de joc, a obținut opt titluri de campion al României, nouă Cupe și o Supercupă și a fost de patru ori semifinalist în Cupa EHF. La echipa națională, Stavrositu a jucat de 130 de ori și a înscris 300 de goluri.


„Unul dintre noi!“

Anunțul retragerii lui Stavrositu a atras multe mesaje de apreciere. Clubul HC Dobrogea Sud a transmis: „Felicitări pentru cariera ta, impresionantă, Marius, și mulțumim pentru tot ce ai reușit în cei 14 ani petrecuți la Constanța! Pablo, unul dintre noi!“. „Felicitări pentru întreaga carieră, prieten drag! Mulțumim pentru tot ce ai făcut și pentru Constanța, și pentru echipa națională! Îți doresc mult succes în viitor și orice ai decis să faci să îți aducă împlinire și mulțumire!“, a menționat și fostul coleg al lui Stavrositu, Laurențiu Toma, retras și el din activitatea competițională.
 

Sunt sigur că mai puteai încă un sezon“

„Suntem prieteni de peste 20 de ani, din care 14 am fost coechipieri. Puțini jucători au stat mai mult decât el la HCM, iar el e cel mai longeviv dintre cei născuți în Constanța. Talent, spirit de luptă, imaginație, entuziasm, nebunie. Toate astea au făcut din al nostru Marius Stavrositu unul dintre cei mai buni handbaliști români din toate timpurile. Constanța te aplaudă, Pablo!
Ai arătat că se poate juca la nivel inalt și la 40 de ani, lucru pe care l-am simțit și eu când am decis să mă intorc. Sunt sigur că mai puteai încă un sezon, ai demonstrat-o cu fiecare ocazie. Poate o să te inspir să revii și tu pe teren.
Să fii mândru de tot ce ai realizat și să nu ai regrete. Baftă în tot ce o să faci mai departe!
P.S.: Am văzut că m-ai inclus în «primul 7» din cariera ta, compus din coechipieri. Mulțumesc! Atât îți trebuia să nu apar“, a punctat și George Buricea, un alt handbalist de legendă al Constanței.



Sursa foto: Facebook (Marius Stavrositu, Mihai Bocan, R-Video Studio)


Citește și:

Editorial Meciul de adio al lui Laurențiu Toma, magia HCM Constanța și două unde de regret

Vicecampioana Steaua, învinsă la cinci goluri pe litoral Marius Stavrositu a recunoscut superioritatea HC Dobrogea Sud

Manifestarea „Primuveara a Armănjloru” a adus pe scenă stele ale sportului românesc „Am crezut că e revoltă” (galerie foto)

Meci de infarct HCM câştigă primul meci în Liga Campionilor

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii