Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După 1- 4 cu Dunărea Galaţi, Liga a III-a s-a apropiat şi mai mult FC Farul se clatină pe marginea prăpastiei

ro

22 Apr, 2013 00:00 1865 Marime text
Echipa constănţeană se duce pe tobogan către Liga a III-a. „Marinarii” au pierdut la scor meciul foarte important pentru evitarea retrogradării, jucat sâmbătă, în deplasare, cu Dunărea Galați

Clubul constănţean a primit un brânci către Liga a III-a de la fostul ei jucător, Iulian Apostol, care a marcat golurile trei şi patru (în minutele 49 şi 78), a scos penalty-ul din care Florea Voicu a deschis scorul, în minutul 23, şi a pasat decisiv la reuşita de 2-1 a lui I. Enache (min. 45). Golul Farului, prin care oaspeţii egalau la unu, i-a aparţinut lui Sorin Chiţu, care a punctat din lovitură de la 11 m, în minutul 34.

Privit drept capital de farişti în tentativa lor de a evita retrogradarea, meciul de pe terenul Dunării Galaţi a fost un fiasco în ce priveşte scorul, speranţele constănţenilor la un scor bun, chiar la o victorie, năruindu-se ca un castel de cărţi de joc, peste care Apostol a aruncat un băţ (aprins) de chibrit. „Marinarii” rămân pe ultimul loc în clasament, 13, cu zece puncte (fără a pune la socoteală victoria pe care o aşteaptă la „masa verde” cu Sportul Studenţesc), iar distanţa faţă de echipele de pe poziţiile 12 şi 11 este de şase, respectiv şapte puncte. La cât de mici erau, şansele Farului de a se menţine în Liga a II-a au scăzut şi mai mult. Totuşi, constănţenii spun că, la Galaţi, echipa şi-a creat multe ocazii, pe care le-a ratat însă cu seninătate în momente cheie ale  meciului, astfel că, din această perspectivă, rezultatul este unul mincinos. De asemenea, au apărut multe greşeli pe faza de apărare, erori chiar incredibile (de marcaj, de dublaj şi de acoperire a zonelor). În plus, fără a pune înfrângerea pe seama arbitrajului, „marinarii” au dubii la golul de 2-1 (suspect de ofsaid), iar la 3-1 au solicitat un penalty. La Galaţi, FC Farul a jucat în alcătuirea: G. Curcă (cpt.) - Băjan, I. Popescu, Bumbac, Nițescu - Ivanovici (81 Pâslaru), Săceanu, Fuchs, Coteanu (52 Călințaru) - Stoianof (70 Igiroșanu), S. Chițu. Dunărea Galaţi (antrenor, Octavian Grigore) i-a folosit pe: B. Olaru - Cristescu, B. Panait, Șomodean, Al. Cristea - Al. Chebac (68 Negoescu), Cucu (cpt.) - Fl. Voicu (76 Ousmane), I. Apostol, Chipirliu (71 Grosu) - I. Enache. Până la final, Farul mai are de jucat şase partide, în ordine: cu Dinamo II (acasă, pe 4 mai), cu ACS Buftea (în deplasare), cu Chindia Târgovişte (acasă), cu Unirea Slobozia (în deplasare), cu CF Brăila şi cu Săgeata Năvodari (acasă). În acest final de săptămână, constănţenii au rundă liberă.

„Am fost naivi”

„Plecasem la Galaţi cu speranţe mari, însă nu a ieşit aşa cum am plănuit. Ne aşteptam la un meci greu, date fiind lipsurile noastre de efectiv, însă scorul este cam mare faţă de realitatea din teren. În loc măcar de un rezultat de egalitate, am pierdut la un scor ruşinos. Am ratat multe ocazii clare, atât la 0-0 (cu poarta goală, din 4 m), cât şi la 1-1, când am pus stăpânire pe joc şi puteam prelua conducerea. Meciul a fost la mâna noastră, dar ne-am arătat naivi, pe ambele faze. Ne-am creat cele mai multe situaţii din toate cele patru meciuri susţinute până acum. Echipa a avut totuşi angajament şi s-a văzut o schimbare la capitolul dorinţă, dar şi în joc. Ne-a lipsit însă şi şansa. Am speranţe că ne putem îmbunătăţi evoluţia în etapele următoare. Şansele de a evita retrogradarea au scăzut şi mai mult, însă luptăm până la capăt”, a declarat antrenorul principal al Farului, Ion Răuţă.

Rezultate şi clasament

În celelalte partide ale etapei s-au înregistrat rezultatele: FC Botoşani - Chindia Târgovişte 1-0, Delta Tulcea - Unirea Slobozia 4-0, Rapid CFR Suceava - Dinamo II 1-2 şi CS Otopeni - CF Brăila 2-1. Săgeata, Sportul Studenţesc şi ACS Buftea au avut rundă liberă. În etapa următoare, sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 11.00, Săgeata joacă pe teren propriu cu Sportul. Clasament: 1. FC Botoşani - 38p, 2. Delta - 35p, 3. CS Otopeni - 35p, 4. CF Brăila - 32p, 5. Săgeata - 31p, 6. Sportul - 35p, 7. Unirea Slobozia - 24p, 8. Dunărea - 21p, 9. Dinamo II - 18p, 10. ACS Buftea - 18p, 11. Chindia - 17p, 12. Rapid CFR - 16p, 13. Farul - 10p.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii