Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Duminică, sperăm să spălăm ruşinea“ Învinsă la scor de Gent, în Europa League, FC Viitorul întâlneşte Steaua la Ovidiu (galerie foto)

ro

30 Jul, 2016 00:00 1611 Marime text
La debutul în cupele europene, FC Viitorul a înregistrat o înfrângere usturătoare, 0-5 (Mitrovic 16, Coulibaly 37, 50, Depoitre 56, Renato Neto 67) în deplasare cu echipa belgiană KAA Gent, în prima manşă a turului trei preliminar al Europa League. Jucătorii pregătiţi de Gică Hagi nu au timp însă pentru a se gândi prea mult la acest meci, întrucât duminică, la trei zile de la întâlnirea din Belgia, primesc la Ovidiu vizita Stelei, în etapa a doua a Ligii 1.
 
KAA Gent (antrenor, Hein Vanhaezebrouck) a jucat cu: Rinne - Mitrovic, Gershon, L. Nielsen - Foket, Renato Neto, Kums (75 Schoofs), Saief - Depoitre (69 Perbet), Matton (65 Milicevic), Coulibaly. FC Viitorul (manager tehnic, Gheorghe Hagi) a folosit jucătorii: Rîmniceanu - Benzar, Țîru, Carp (70 Casap), Ganea - R. Marin, Filip (46 Nedelcu), Purece - Iancu (46 Hodorogea), Chițu, Tănase. Din minutul 79, FC Viitorul a evoluat în inferioritate numerică, după ce Țîru a fost scos pe targă în urma unei lovituri la cap primite de la Renato Neto. Fundaşul Viitorului nu a mai continuat meciul, iar constănțenii epuizaseră toate schimbările.

„Rămânem cu prima repriză“

„Eram sigur că va fi un meci frumos, în care se vor marca goluri. În prima repriză, ne-am creat multe ocazii de a putea să marcăm, însă de înscris au înscris adversarii. Am primit goluri foarte uşor, din faze fixe, care au făcut diferenţa. Când primeşti câteva goluri, e normal ca echipa să acuze acest lucru, în condiţiile în care nici nu avem experienţă europeană. Gent e mult mai bună şi mai experimentată ca noi. S-a arătat mai pragmatică în momentele-cheie. A fost concretă. La noi, în repriza a doua, totul s-a greşit. Dar acesta e fotbalul, învăţăm, suntem un club tânăr. Am vrut să jucăm fotbal, nu am stat cantonaţi în apărare şi am ieşit la joc. Acesta e lucrul bun cu care rămânem din acest meci. Rămânem cu prima repriză, în care am avut multe momente foarte bune. Fiecare partidă e un test. Având în faţă rezultatul, Gent s-a simţit mult mai bine în teren decât noi“, a declarat Gică Hagi.

„Acesta e nivelul României şi al Belgiei“ 

Returul FC Viitorul - KAA Gent este programat pe 4 august, de la ora 21.15, pe stadionul central din Complexul Academiei Hagi de la Ovidiu. „Ne pare rău pentru rezultatul din Belgia. Am început bine meciul, dar Gent are o echipă mai experimentată. Are forţă în atac. Am luat primele doluri din faze fixe. Dar acesta este fotbalul, acesta e nivelul României şi al Belgiei. Sperăm ca la meciul cu Steaua să spălăm ruşinea din această seară (n.r. joi). Gent are jucători foarte buni, nu întâmplător anul trecut au ieşit campionii Belgiei şi au ieşit din grupele Ligii Campionilor. Noi suntem la început, mai avem de lucru, dar sperăm să ajungem la nivelul lui Gent. În afară de Filip, Brandan, Chiţu şi Iancu, toţi am fost debutanţi în Europa. Scorul e mare, nu ne gândeam că în a doua repriză vor mai marca de trei ori. În retur, sperăm să obţinem o victorie“, a spus şi Romario Benzar.

 „Toţi suntem vinovaţi, puteam mai mult” 

„Am avut parte de o experienţă neplăcută, nu ştiu ce mai e de zis după meciul acesta. Sper să-l uităm cât mai repede şi să ne gândim doar la partida cu Steaua. Toţi suntem vinovaţi, puteam mai mult. N-am interpretat cum trebuia jocul, iar acest lucru s-a văzut. Europa League nu e Liga 1. E mult mai dificil în Europa. După meci, Hagi ne-a spus că ridicăm capul şi să ne gândim la următorul meci. Acum suntem cu moralul la pământ, dar sper ca în două zile să fie mai bine“, a punctat şi Aurelian Chiţu.

„În primul moment, m-am gândit numai la episodul cu Patrick Ekeng“

Accidentat în minutul 77 al partidei KAA Gent - FC Viitorul 5-0, în urma unui duel aerian cu Renato Neto, Bogdan Țîru a părăsit terenul pe targă. Stoperul Viitorului a suferit o comoție și nu a mai putut continua partida, constănțenii încheind jocul în inferioritate numerică deoarece efectuaseră cele trei înlocuiri. Imediat după încheierea partidei, Bogdan Țîru a fost preluat de o ambulanță și a fost transportat la spital pentru investigații amănunțite. După încheierea acestora, Bogdan Țîru a primit acceptul medicilor de a părăsi spitalul și a revenit la hotelul în care este cantonată formația constănțeană. Țîru a revenit în România ieri, alături de coechipierii săi. „În primul moment, m-am gândit numai la episodul din meciul cu Dinamo, cu Patrick Ekeng. Mă bucur că Ţîru şi-a revenit şi că este mai bine“, a spus Romario Benzar.

Mesaj de susținere pentru Cristi Manea 

Fotbaliștii Viitorului au ieșit la încălzire la meciul cu Gent purtând tricouri de susținere pentru fostul lor coleg, Cristian Manea. „Be strong, Cristian! Never give up!”, a fost mesajul constănțenilor pentru Cristi Manea, care, în această săptămână, și-a pierdut tatăl.

La meciul cu Steaua, se asigură transport pentru suporteri 

Meciul FC Viitorul - Steaua se joacă duminică, de la ora 20.30, pe stadionul central al Academiei Hagi de la Ovidiu. Şi la această partidă, clubul gazdă le va asigura suporterilor săi care nu au mijloc de transport personal autocar tip cursă specială (tur - retur), cu itinerarul Palatul Copiilor (Constanţa) - Stadion Central Academia Hagi (Ovidiu). Autocarele vor pleca duminică, începând cu orele 19.00 de la Palatul Copiilor Constanţa (ultima cursă va fi la ora 19.45). Returul transportului suporterilor va fi asigurat imediat după încheierea partidei.

Sursa foto: Academia Hagi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii