Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:35 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Duel cu jucători de la FCSB. SSC Farul, cu indisponibilităţi Petre Grigoraş - „Misiune infernală, dar nu trebuie să ne lamentăm“

ro

02 Nov, 2017 00:00 2571 Marime text
Echipa de fotbal SSC Farul Constanţa susţine meciul din etapa a 11-a a Ligii a 3-a, seria secundă, vineri, 3 noiembrie, de la ora 14.00, pe terenul formaţiei FCSB II
 
Petre Grigoraş, antrenorul principal al SSC Farul, spune că partida se anunţă „infernală“ pentru constănţeni, din mai multe motive: gazdele vor beneficia (ca mereu până acum) de jucători de la FCSB, urmând a alcătui o echipă foarte puternică; SSC Farul se confruntă cu mai multe indisponibilităţi, urmând a lipsi, din pricina problemelor medicale, Botea, Niţescu, Mazilu şi Zamfir, iar în cazul lui Dragu se speră să poată fi luat măcar în lot; partida se joacă pe un teren sintetic, ce nu avantajează echipa constănţeană (cel pe care s-a jucat şi partida cu Progresul 1944 Spartac, pierdută cu 0-7 de SSC Farul).
 
În clasament, SSC Farul se află pe locul patru, cu 23 de puncte, în vreme ce FCSB II ocupă poziţia a cincea, cu 20 de puncte. „Nu e un lucru îmbucurător că FCSB II va primi întăriri de la prima echipă. Până acum, au evoluat mai mulţi jucători de la FCSB, precum portarul Vlad, Daniel Benzar, Achim, Pleaşcă, De Amorim sau Golofca. Posibil să mai fie şi alţii. Cred că vom avea puţin de suferit din această cauză. În plus, pentru prima dată de la începerea campionatului, am o serie de jucători foarte importanţi care vor absenta, accidentaţi după ultima partidă. Sunt pus în situaţia de a face mai multe schimbări în primul 11. Voi avea ceva probleme în acest sens. Să sperăm însă că ne vom motiva suficient de bine şi vom scoate un rezultat bun. Ar fi păcat să fie altfel, întrucât ne aflăm în cărţi, în grafic pentru promovare (la două puncte de primul loc). Meciul cu FCSB II e decisiv pentru clasamentul de până în iarnă. Trebuie să fim încrezători, iar cei care vor intra să demonstreze că meritau să joace mai mult“, a declarat Petre Grigoraş.

„Acum ne trebuie un alt rezultat“ 

Principalul constănţean s-a referit şi la suprafaţa de joc pe care se va disputa meciul de vineri. „Terenurile sintetice nu ne priesc, nici cel de acum, nici cel de la Buzău, care a fost mult mai prost, dar am reuşit să câştigăm un punct. Asta e situaţia, sunt terenuri omologate. Am considerat acel meci cu Progresul 1944 Spartac un accident. La Buzău, am făcut una dintre cel mai bune partide, dar nu am reuşit să marcăm. Săptămâna aceasta nu prea am avut timp să ne pregătim pe teren sintetic, meciul jucându-se vineri. Acum ştim ce ne aşteaptă. Prima dată, cu Progresul 1944 Spartac, a fost mai greu, şi din pricina condiţiilor meteo (ploaie pe toată durata meciului, terenul fiind foarte alunecos şi n-am ştiut să ne adaptăm), dar au fost şi alţi factori. Acum suntem însă pregătiţi, ştim pe ce teren jucăm, cum este suprafaţa. Acum ne trebuie un alt rezultat“, a precizat Grigoraş.

Sunt în grafic

Potrivit acestuia, problemele de lot destul de mari cu care se confruntă SSC Farul au apărut în mod nefericit pentru constănţeni într-un moment important. „Nu trebuie să ne lamentăm însă. Trebuie să motivăm la maximum jucătorii pe care îi avem la dispoziţie şi să facem o partidă mare, obţinând un rezultat bun. În funcţie de situaţie, orice punct e bine-venit. Vor fi meciuri echilibrate şi vor mai apărea rezultate puţin scontate. Mai sunt şi returul, plus trei etape din tur. Având în vedere când şi cum am plecat la drum, am zis să facem tot posibilul ca până în iarnă să fim în grafic, ca distanţa să nu fie mai mare de trei - patru puncte faţă de primul loc, recuperabilă în retur. Suntem în grafic, la două puncte de lider cu trei etape înainte de finele turului. E clar că se putea şi mai bine, dar deocamdată trebuie să fim realişti şi să spunem că e bine“, a spus Petre Grigoraş. 

„Pentru un oraş precum Constanţa, e foarte puţin“ 

După ce prima tranşă din suma aprobată clubului de la bugetul local a intrat în contul SSC Farul, la echipă au început să se achite drepturile financiare. „Nu s-a făcut niciodată un scandal enorm, Chiar dacă, fiind nemulţumiţi (pe bună dreptate), jucătorii au mai comentat, ei au încercat să fie profesionişti. I-am apreciat pentru aceasta şi îi apreciez în continuare. S-a făcut un prim pas, s-a primit o parte din bani, s-au achitat şi ceva din datorii. Mai sunt, bineînţeles, suficient de multe, dar aşteptăm să se mai rezolve în perioada următoare. Cu sprijin de la autorităţile locale, încercăm să revitalizăm puţin fotbalul constănţean.
 
Exceptând echipa care face furori acum în prima ligă, FC Viitorul, şi care să spunem că reprezintă pe undeva Constanţa, în rest, în afară de noi, nu mai există nimic la nivelul primelor trei ligi în Constanţa, un oraş mare. Înainte erau multe formaţii prin ligile a doua şi a treia, acum a ajuns ca oraşul să stea într-o singură formaţie de Liga a 3-a, ceea ce e foarte puţin. Să sperăm că şi baza sportivă va fi preluată de municipalitate. Sunt convins că atunci va arăta mult mai bine“, a punctat Grigoraş.

La prima vedere, seria părea destul de accesibilă 

Antrenorul SSC Farul este de părere că seria în care joacă echipa constănţeană este una echilibrată, iar „marinarii“ trebuie să se concentreze foarte bine pentru a-şi atinge obiectivul: promovarea imediată în Liga a 2-a. „După meciul cu FCSB II, mai sunt două etape şi se termină turul. Vine o vacanţă mai lungă, în care putem remedia multe dintre lucrurile pe care nu am putut să le facem în vară, din pricina timpului scurt şi a situaţiei de atunci, care se ştie foarte bine. Sunt vreo şase echipe despărţite de patru - cinci puncte, care au şanse la promovare. Va depinde de ultimele rezultate şi de perioada de iarnă, în care vom vedea cine e mai puternic, să-şi păstreze jucători şi să-şi îmbunătăţească lotul. La prima vedere, seria părea destul de accesibilă, dar am simţit pe pielea mea şi am văzut echipele. E o serie foarte echilibrată, destul de valoroasă. Va trebui să ne concentrăm la maximum ca să ne putem îndeplini obiectivul“, a menţionat Petre Grigoraş.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii