Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:40 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Duc sportul naţional al României în Himalaya Program de pregătire la Constanţa, la oină, pentru patru profesori din Nepal (galerie foto)

ro

19 Aug, 2019 00:00 2328 Marime text
Patru profesori din Nepal, de la Brain Land Academy, au sosit în România, pentru a deprinde tainele sportului nostru naţional, oina.
 
 
Nepalezii se vor afla în România până pe 29 august, iar pe parcursul stagiului lor vor participa la un program de pregătire derulat la Constanţa şi vor asista la Cupa Federaţiei de la Hârlău, urmând a fi iniţiaţi în toate variantele oinei. „Prietenii din Nepal au ajuns cu bine în România! Ulterior, cu ajutorul şcolii pe care o reprezintă, vor încerca să introducă oina în Nepal. Aşadar, oina va ajunge... la mare înălţime, dacă avem în vedere faptul că în această ţară sunt opt din primele zece vârfuri muntoase din lume, inclusiv cel mai mare, Everest. Federaţia mulţumeşte Ministerului de Externe şi Ambasadei României din New Delhi pentru ajutorul acordat! De asemenea, mulţumim Primăriei si Consiliului Local Horia din judeţul Constanta, care vor susţine vizita în România a celor patru prieteni din Nepal“, se arată pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Oină, for al cărui preşedinte este constănţeanul Nicolae Dobre. Nepal este un stat din sudul Asiei, în inima munţilor Himalaya, mărginit de India - la sud şi de China (Tibet) - la nord.
 

„Admirabil efortul acestei delegaţii“

 
Oficialii Federaţiei Române de Oină au apreciat efortul celor din Nepal de a veni în România. „După mai multe încercări, în final, cei patru profesori au obţinut viza şi au ajuns în România. Admirabil efortul acestei delegaţii, conduse de Prashant Dahal, care a fost de câteva ori la New Delhi, cheltuind câteva mii de dolari, pentru a putea să vina în ţara noastră să înveţe oina. Menţionăm faptul că este plăcerea lor de a învăţa acest sport, ei susţinând financiar această deplasare!“, au punctat cei de la FRO.a
 

Colaborare între Ambasada Cubei şi FRO

 
La Campionatul Naţional de Oină pe Plajă pentru junioare II, care a avut loc la Mamaia, a luat parte şi Yamil Morales Perez, din partea Misiunii Diplomatice a Republicii Cuba în România. Diplomatul cubanez a fost impresionat de sportul national al României. „Fost jucător de baseball, Yamil Morales Perez a experimentat oina şi s-a descurcat excelent la baston“, a informat FRO, care a prezentat şi o declaraţie a lui Yamil Morales Perez: „Este un joc dinamic, creativ şi extrem de intens. În Cuba avem o tradiţie uriaşă în ceea ce priveşte baseball-ul (n.r. Cuba a caştigat trei din cele cinci Olimpiade la care baseball-ul a fost prezent printre sporturile olimpice), astfel că sunt sigur că şi oina va prinde extrem de repede“. Ambasada Cubei în România şi Federaţia Română de Oină vor colabora în activităţile de promovare a oinei atât în ţara noastră, cât şi în Cuba.
 

Un nou campionat în India

 
În India, s-a organizat, ieri, un nou campionat de oină, organizat de Oina Federation of India, prin intermediul Oina Association of Rajasthan. „Aşadar, un nou stat în care se organizează o astfel de acţiune, după New Delhi. Îi felicităm pe Narender Kumar şi pe toţi asociaţii săi, care, pentru a se organiza aceasta nouă acţiune, au desfăşurat o activitate susţinuta de promovare a oinei, în special în şcoli. Mult succes tuturor!“, au menţionat oficialii FRO.
 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Oină) 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii