Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:52 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dragoş Burlacu, la Ashbourne Rugby Club Căpitanul campionilor de la Tomitanii Constanţa s-a transferat în Irlanda (galerie foto)

ro

07 Aug, 2015 00:00 3195 Marime text
Peste câteva zile, unul dintre cei mai buni rugbyşti de la Tomitanii Constanţa (triplă campioană a României la juniori) va ajunge la o echipă din străinătate.

Dragoş Burlacu (17 ani) s-a remarcat la Tomitanii Constanţa şi la lotul naţional, iar urmarea este un transfer în străinătate. Tânărul sportiv este din localitatea constănţeană Murfatlar şi priveşte acest transfer ca pe o oportunitate importantă de a urca în carieră. 

Ashbourne este un club de rugby din Milltown (Leinster), iar reprezentanţi ai grupării au ajuns în România la invitaţia unui jucător de la echipa Arlechinii Bucureşti. Potrivit lui Cristian Cojocaru, antrenor la Tomitanii Constanţa, irlandezii au dorit să ia la ei la club doi sportivi de la Arlechinii, însă această echipă, fiind formată din jucători amatori şi neavând juniori, nu a putut trimite pe cineva, însă, într-un amical cu Tomitanii, l-au remarcat pe Dragoş Burlacu şi s-au gândit la el pentru a fi trimis în Irlanda.

„Oportunitate importantă pentru mine“

„Au vorbit şi cu noi şi am fost de acord, iar de aici lucrurile au evoluat foarte rapid, urmând ca Dragoş să plece pe 12 august. Jucătorul a fost transferat definitiv, iar noi nu am solicitat nicio sumă în schimbul său. Vrem să arătăm prin aceasta întregii suflări rugbystice din România că pentru noi nu banii sunt importanţi, ci voinţa jucătorului şi binele său. Este primul nostru transfer. Adrian Scrădeanu Istrate, proprietarul clubului Tomitanii, a fost plăcut impresionat de faptul că jucătorii noştri au căutare şi pe plan internaţional şi că munca ne este astfel recunoscută“, a declarat Cristian Cojocaru. „Mă bucur că ajung în Irlanda, o ţară cu un rugby dezvoltat. Acest transfer nu poate decât să mă ajute în cariera mea. Este o oportunitate importantă pentru mine de a progresa“, a spus şi Dragoş Burlacu.

„A dovedit de la început înclinaţie pentru rugby“

Rugbystul împlineşte 18 ani la finele anului, pe 28 decembrie, iar până acum a fost căpitanul echipei Tomitanii. La echipa de club a fost folosit fundaş, iar la lotul naţional a jucat demi. Cristian Cojocaru l-a descoperit la o selecţie întreprinsă la Murfatlar, acum cinci ani. Un puşti care-ţi lua ochii cu viteza sa şi cu deprinderile sale sportive uimitoare. S-a remarcat încă din primele săptămâni de pregătire. „A dovedit de la început înclinaţie pentru rugby, dar în egală măsură era şi este în continuare bun şi la fotbal. La un moment dat, am unit selecţionatele din Murfatlar, Valu lui Traian şi Nicolae Bălcescu şi am început lucrul în echipă. Dintre toţi, el a prins cel mai repede. Viteza pe care o are l-a propulsat în vârful piramidei“, arată Cristian Cojocaru. Realizările din rugby ale tânărului din Murfatlar sunt cu atât mai importante cu cât acasă se confruntă cu o situaţie familială dificilă. „Un sportiv deosebit. De altfel, aşa este şi ca om, un băiat politicos, civilizat şi cu mult bun simţ. I-am oferit banderola de căpitan pentru a-i da încredere şi a-l motiva“, mai spune Cristian Cojocaru.

L-a antrenat pe fratele său

Tehnicianul de la Tomitanii are o grupă de copii şi la Perla Murfatlar (12 sportivi născuţi în anii 2005 şi 2006). Printre aceştia se află şi fratele mai mic al lui Dragoş Burlacu, Andrei, în vârstă de zece ani. Cel care i-a pregătit până acum pe micii rugbyşti, de două ori pe săptămână, la Murfatlar, a fost chiar Dragoş Burlacu! Cristian Cojocaru a remarcat ajutorul primit de rugbyst din partea Primăriei (primar, Valentin Saghiu) şi a Consiliului Local Murfatlar. „De când face rugby, Dragoş a beneficiat de decontarea transportului Murfatlar - Constanţa, fiind sprijinit în acest sens de autorităţile locale“, a spus Cojocaru.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii