Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:36 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două terenuri cu nocturnă, parcări, tribună, vestiare moderne Viitorul Fântânele vrea să facă spectacol cu Litoral Corbu

ro

23 May, 2013 00:00 5245 Marime text
Echipa de fotbal din Fântânele joacă în Seria Nord a Ligii a V-a şi ocupă un loc la mijlocul clasamentului. Jucătorii beneficiază de condiţii bune şi folosesc o bază sportivă modernă, la care Primăria şi Consiliul Local aduc, în perioada următoare, noi îmbunătăţiri.

După 23 de etape şi cu trei runde înainte de finalul campionatului, Viitorul Fântânele se află pe locul şase în clasament, din 11 echipe. Delegatul echipei, Costică Dordea, apreciază că evoluţia din acest sezon a formaţiei a fost una acceptabilă, în condiţiile în care antrenorul Gheorghe Dincă s-a confruntat cu probleme de lot. „Am avut mulţi accidentaţi, iar alţi băieţi, cu servicii, nu au putut veni mereu la meciuri. Astfel că lotul s-a subţiat, iar rezultatele au mai lăsat de dorit. După ce, sezonul trecut, ne-am aflat în lupta pentru promovare, în acest sezon ne-am fixat ca obiectiv clasarea în primele cinci”, a declarat Costică Dordea. În cele trei etape care au mai rămas de jucat, Viitorul va disputa două meciuri, în penultima etapă având liber. În această duminică, va evolua în deplasare cu Litoral Corbu, liderul clasamentului, iar ultimul meci îi va aduce un nou meci pe teren străin, în fieful echipei de pe poziţia a şaptea, Pescăruşul Gârliciu. Cei din Fântânele au ambiţii mari în disputa de la Corbu. „Litoral este pe primul loc şi are echipă puternică, însă noi sperăm la un rezultat strâns. Vrem să facem spectacol. Câţiva băieţi de-ai noştri, printre care şi cel mai important fotbalist de la Viitorul, Valeriu Misea, un jucător bun la toate pe teren, au ajuns la Corbu de la echipa noastră. Sperăm să iasă un meci frumos”, a mai spus Costică Dordea, el, antrenorul, autorităţile locale, dar şi toată suflarea comunei bazându-se pe jucători precum Alexandru Şerban, Constantin Popescu, Ilie Grigorescu, Nicolae Rădulescu sau Alin Nicolae, ultimii doi extrem de tineri (încă n-au terminat liceul), dar foarte buni.

Autorităţile locale sprijină sportul

Constantin Popescu este fiul primarului din Fântânele, Gheorghe C. Popescu. Are 21 de ani şi joacă mijlocaş şi fundaş, dar se descurcă foarte bine şi pe alte posturi, fiind unul dintre titularii de bază ai echipei. Ca şi băiatului său, şi primarului îi place sportul-rege, dar şi sportul în general, iar Primăria şi Consiliul Local sprijină proiectele în domeniu de la Fântânele. Pe lângă fotbalul de la echipa mare, au mai fost formate echipe la şcoală, de handbal şi de fotbal, la care este implicat Costică Dordea, fost handbalist.

Modernizări la baza sportivă

„Ţin foarte mult la activitatea sportivă. La Viitorul, încercăm pe cât posibil să jucăm cu localnici. Nu urmărim înalta performanţă, ci să creăm o echipă care să fie a comunei. Tatăl să vină la meci să-şi vadă fiul jucând, iar la fel să facă mama, fratele, sora sau bunicii. Ne preocupăm şi de îmbunătăţirea bazei sportive”, arată Gheorghe C. Popescu. „Primăria şi Consiliul Local ne sprijină consistent. Ne mai ajută şi o firmă de eoliene din zonă. Avem condiţii bune de pregătire. Pe lângă stadion, beneficiem şi de un miniteren cu nocturnă, vestiarele sunt moderne, iar suprafaţă de joc precum cea de la Fântânele nu prea vezi la acest nivel. Doar pe la Tortomanu şi Siliştea am întâlnit aşa gazon bun”, punctează Costică Dordea, care relevă şi că la meciuri vin mereu oameni mulţi, în jur de 200 pe partidă. „Fântânele este o comună de olteni, care sunt foarte pătimaşi la fotbal”, spune delegatul Viitorului. La ora aceasta, autorităţile locale se preocupă de modenizarea bazei sportive. „Terenului sintetic i se va adăuga unul cu iarbă, de 20 m X 40 m, şi el cu nocturnă. Lucrăm şi la un sistem modern de parcare: una de 50 - 60 de locuri, destinată locuitorilor comunei, şi una pentru oaspeţi (arbitri, oficiali, echipele oaspete), care vor avea intrare separată de cea a localnicilor. Vom mai face o tribună de 250 de locuri şi un sistem modern de împrejmuire. Vom aduce îmbunătăţiri şi la vestiare, unde avem în plan şi o bucătărie, ţinând cont de faptul că, după fiecare meci, toţi cei de la echipă luăm masa împreună”, a mai spus primarul Gheorghe C. Popescu.   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii