Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două reuşite şi doi eliminaţi în partida cu Rapid CFR Suceava Marco Enciu a debutat cu gol la Farul (galerie foto)

ro

01 Sep, 2014 00:00 3146 Marime text
FC Farul a remizat pe teren propriu în primul meci susţinut în ediţia 2014/2015 a Ligii a II-a. Într-o partidă cu cartonaşe roşii, „marinarii“ au fost conduşi pe tabelă de o echipă oaspete aflată în zece oameni
 
1-1 a fost scorul disputei de sâmbătă, de la Constanţa, dintre FC Farul şi Rapid CFR Suceava. Cu şapte jucători noi în primul „11“ faţă de sezonul trecut, gazdele au luat gol în minutul 54 de la o formaţie care juca în inferioritate numerică din minutul 38. Antrenorul Marian Pană l-a aruncat apoi în luptă pe atacantul Marco Enciu, care a egalat la numai cinci minute după ce a intrat pe gazon. Pe final, a luat şi Farul un roşu, iar meciul s-a terminat la egalitate.
Noua echipă a Farului a pornit greu în meciul de debut în campionat. „Marinarii“ au ameninţat poarta adversă prima dată în minutul 28, prin Bardu, pentru ca, patru minute mai târziu, Roheţki să scoată de sub bară şutul-centrare al lui Băjan. În minutul 38, Rapid CFR Suceava a rămas în zece oameni, după ce Andrei Cerlincă a luat două galbene în doar opt minute (30 - 38). Farul a încercat să speculeze momentul, dar Roheţki a fost iar la post, la şutul din afara careului al lui Valentin Ion, din minutul 41.

După pauză, paradoxal, Rapid CFR Suceava a început mai decisă şi a fost mai periculoasă, deşi juca în zece oameni. Ocazia lui Tiron, din minutul 49, a prefaţat golul lui Marius Matei (fost jucător al Farului), din minutul 54, cu un şut din careu. La acest scor, „marinarii“ au forţat ofensiva, cu doi jucători de atac, iar în minutul 70, unul dintre ei, Marco Enciu, a egalat (cap din apropiere), fructificând centrarea omniprezentului Bardu. Venit la Farul de puţin timp, Enciu intrase pe teren doar de cinci minute. În minutul 72, „marinarii“ s-au aflat foarte aproape de 2-1, Roheţki respingând miraculos şutul lui Bardu din apropiere, iar în minutul 74, Enciu a tras peste din careu. Au fost ultimele ocazii periculoase ale Farului, care, în minutul 85, s-a văzut şi ea în zece oameni (Băjan primind al doilea avertisment), astfel că planurile de victorie i s-au năruit definitiv.
FC Farul (antrenor, Marian Pană) a jucat cu: Vl. Neagu - Băjan, Miulescu, Straton (cpt.), Szalkai - Ochia - Bardu, V. Ion (58 Ivănică), R. Neagoe, Pâslaru (65 Enciu) - Igiroşanu. Principalul oaspeţilor, Florin Cristescu, i-a folosit pe: Roheţki - D. Bălan, Velescu, Plecanciuc, Semeghin (cpt.) - Cerlincă, G. Apostol, Sfrijan, Tiron (81 Bâgu) - M. Negru (46 Marinkovic), M. Matei (90+1 Golofcă).

Marian Pană - „N-am ce să le reproşez jucătorilor“

„Echipa a încercat să se exprime, dar atât a putut la acest moment. N-am ce să le reproşez băieţilor. S-a văzut că au vrut şi că au încercat. Am presat şi ne-am creat câteva ocazii, mai ales în superioritate numerică, şi ne puteam desprinde. Dar s-a şi văzut în unele momente o stare de precipitare. Sunt dezamăgit că n-am câştigat, dar nu pot fi supărat pe jucători. Uşor-uşor, putem să facem o echipă foarte bună. S-a simţit tracul debutului, dar trebuie să ne declarăm mulţumiţi că, până la urmă, n-am pierdut. Însă puteam să şi câştigăm. Nu ştiu dacă am folosit prea bine avantajul omului în plus, dar au fost momente în care s-a văzut clar că putem face treaba asta. Am câştigat un punct. Aveam alte planuri, voiam să fac şi a treia schimbare (cu Plămadă), dar m-a împiedicat roşul primit de Băjan şi nu am riscat. Eu zic să luăm partea bună a acestui meci şi să pregătim următorul meci în linişte. Mai avem de lucrat la omogenitate, dar şi de plusat la pregătirea fizică. Însă probabil că, odată cu scurgerea partidelor, ne vom pune la punct“, a declarat antrenorul Marian Pană.

Gloria Buzău şi Săgeata împart fotoliul de lider

În celelalte meciuri ale etapei întâi a Ligii a II-a la fotbal, seria întâi, s-au înregistrat rezultatele: FC Voluntari - ACS Academica Argeş 0-1 (Viţelaru 41), CF Brăila - CS Baloteşti 1-0 (Nicoliţă 3), Gloria Buzău - ACS Bacău 2-1 (Cl. Dumitrescu 45+1, Burlacu 75 / B. Rusu 2) şi FCM Dorohoi - Unirea Slobozia 1-1 (Grumezescu 29 / Soare 83). În partida următoare, Farul va juca în deplasare cu ASC Bacău, sâmbătă, 6 septembrie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii