Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două luptătoare de la CSS Mangalia îşi vor face testele medicale, în urma morţii maseurului Cosmin Niţescu

ro

12 Sep, 2016 00:00 4178 Marime text
Cosmin Niţescu, maseur la mai multe loturi naţionale de lupte ale României, a murit luna trecută, pe 25 august, iar recent s-a zvonit că bărbatul s-ar fi stins din viaţă din cauza virusului HIV cu care ar fi fost infectat. Din acest motiv, componenţii loturilor care au lucrat cu el vor trebui să-şi facă testele medicale, iar în această situaţie, potrivit celui care le pregăteşte la club, Marian Oancea, se află şi două sportive de la CSS Mangalia, Ana Pârvu şi Ana Andreea, de la lotul de cadete al României.
 
„Încă nu cred că au fost programate, că sunt implicate în Campionatul Mondial. Îşi vor face investigaţiile după aceea. Ana Andreea pleacă mâine (n.r. astăzi) la Campionatul Mondial de cadeţi de la Tbilisi (Georgia), competiţie care durează şase zile“, a declarat Marian Oancea, care va ajunge şi el la Tbilisi.
 
În legătură cu acest caz, al morţii maseurului Cosmin Niţescu, Federaţia Română de Lupte a postat pe pagina de Facebook un comunicat, în care, printre altele, se arată: „Felul în care este zugrăvit profesionistul Cosmin Niţescu de către mulţi dintre oamenii de care a avut grijă luni de zile, dar şi de către cei care se află în spatele acestei mizerabile acţiuni depăşeşte graniţele bunului-simţ şi ale unei educaţii primare. Din punctul de vedere al Codului Muncii, domnul Cosmin Niţescu a fost declarat apt medical, atât în anul 2014, cât şi în anul 2016, existând în acest sens documente doveditoare. Până în acest moment, toate testele HIV efectuate de sportive şi de antrenori sunt negative!“
 
Din judeţul Constanţa, mai sunt două cluburi cu sportivi la loturile naţionale, CS Farul Constanţa şi LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa, dar antrenorii şi profesorii de acolo spun că elevii lor nu au lucrat cu maseurul Cosmin Niţescu. „Eu îl am la lot pe Andrei Savu. El e copil, dar a fost convocat la lotul de cadeţi, acum vreo lună şi jumătate. Nu a lucrat cu maseurul Cosmin Niţescu“, a declarat Ioan Giuglea, de la LPS. Grigore Gheorghe, de la CS Farul, a arătat: „Am trei sportivi la loturi, însă au fost la reprezentativele mici, nu unde a activat ca maseur persoana respectivă. Deci n-au lucrat cu el. E vorba de Răzvan Arnăut, de Florin Tiţa (la juniori) şi de Minur Pârvu (la lotul de cadeţi)“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii