Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două coreence, mamă şi fiică, prezente la Mamaia Pompierul Gheorghe Romaşcanu a alergat la Maratonul Nisipului

ro

15 Apr, 2014 00:00 3304 Marime text
La prima ediţie a Maratonului Nisipului, de la Mamaia, singura competiţie de acest gen din Europa care s-a desfăşurat în întregime pe nisip, a participat, la cursa de zece kilometri, şi Gheorghe Romaşcanu, care a ocupat locul doi. Romaşcanu, pompier la ISU „Dobrogea“ Constanţa, a declarat: „Pentru mine, sportul înseamnă sănătate şi vigoare. Am 48 de ani şi nu mă las. Sunt alături de Sanasport (n.r. unul dintre organizatorii întrecerii) de aproximativ un an, însă mai am campionate naţionale, europene şi mondiale la care am participat. Unul dintre cele mai frumoase momente a fost atunci când am ieşit campion mondial la New York, acum trei ani“.
Maratonul nu a fost ratat nici de coreencele Jae Eun (22 de ani) şi Mi Hyun Kim (42 de ani), mamă şi fiică. Ambele lucrează la Şantierul Naval Mangalia. „Pe noi, sportul ne relaxează, mergem pe principiul minte sănătoasă în corp sănătos. Îmi plac foarte mult plajele voastre, îmi plac oamenii de aici, pentru că sunt foarte deschişi şi ospitalieri. Sportul este parte din viaţa mea şi m-am decis să-mi depăşesc limitele la acest prim maraton la care particip alături de mama“, a spus Jae Eun. Din Coreea de Sud au fost 16 participanţi, o alergătoare a venit tocmai din Japonia, iar competiţia s-a bucurat şi de prezenţa unui portughez, a unui american şi a unui irlandez, de origine român.

„Ne dorim să concurăm cu prestigioasele maratoane de pe plan mondial“

„Ne bucurăm că am reuşit să înscriem oraşul Constanţa pe harta internaţională a maratoanelor, cu acest eveniment sportiv organizat integral pe nisip. Mulţumim participanţilor pentru încrederea acordată la prima ediţie. Pe viitor, ne dorim ca această competiţie să crească de la an la an şi să concurăm, de la egal la egal, cu prestigioase maratoane organizate pe plan mondial. Anul acesta, am avut un număr total de 180 de participanţi“, a declarat Daniel Antonaru, preşedintele Asociaţiei Sanasport. 

Sursa foto: adora-studio.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii