Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:30 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Discuții pentru reluarea organizării competițiilor de oină la Mangalia. Este vizat și un program de inițiere în sportul național al României

ro

13 Mar, 2020 00:00 3189 Marime text

Locul tradițional al organizării Cupei României la oină între anii 1965 și 1990 la Mangalia ar putea fi repus pe harta sportului național al României.
 
În acest sens, constănțeanul Nicolae Dobre, președintele Federației Române de Oină, a purtat discuții în municipiul din sudul litoralului cu reprezentanți ai Primăriei locale, cu scopul de a găsi soluții pentru reluarea colaborării în vederea organizării de competiții de oină la Mangalia, dar și pentru demararea unui proiect de inițiere în oină a copiilor din municipiu. 
 
Luna trecută, Nicolae Dobre s-a întâlnit, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, și cu inspectorul școlar pentru educație fizică, prof. Gabriel Georgescu. După cum se arată într-un comunicat al FRO, cu acea ocazie au fost stabilite modalitățile de realizare a unui amplu proiect de promovare si practicare a oinei la nivelul județului Constanța, după modelul celor realizate în alte județe.
 
„Vor fi cooptați ca parteneri Direcția Județeană de Sport si Tineret Constanța, ACS Frontiera Tomis Constanta, AJO Constanta, CS Spicu Horia, Primăria Constanța, Instituția Prefectului – Județul Constanța, Consiliul Județean Constanța, Facultatea de Educație Fizică și Sport Constanta, primăriile din județ. Mulțumim tuturor pentru deschiderea manifestată si le dorim mult succes!“, a precizat sursa citată.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:
 
„An prolific pentru echipa noastră“ Frontiera Tomis Constanța, încă un titlu de campioană națională la oină în sală (galerie foto)

Spicu Horia a devenit vicecampioană națională la oină în sală, la juniori 1 (galerie foto)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii