Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Discuție cu Andreas Zagklis Gică Popescu - „Sunt determinat să contribui la crearea de cât mai multe oportunități pentru sportul românesc“ (GALERIE FOTO)

ro

13 Jan, 2022 00:00 1852 Marime text

 
  • Prim ministrul Nicolae Ionel - Ciucă l-a primit, la Palatul Victoria, pe secretarul general al Federației Internaționale de Baschet. 
 
Fostul mare fotbalist Gică Popescu, în prezent președintele clubului de fotbal Farul Constanța, a avut prima întâlnire oficială din 2022 în calitate de consilier pe probleme de sport al premierului Nicolae - Ionel Ciucă. 
 
Acesta l-a primit, la Palatul Victoria, pe secretarul general al Federației Internaționale de Baschet, Andreas Zagklis, aflat în vizită oficială la invitația președintelui Federației Române de Baschet, Carmen Tocală.
 
„Am avut plăcerea de a discuta cu secretarul general al FIBA, în contextul în care România găzduiește, în octombrie, Campionatul Mondial U23 de baschet 3x3 (cea mai nouă disciplină olimpică). Alături de premierul Nicolae Ciucă, de ministrul Sportului, Eduard Novak, și de Carmen Tocală, președintele Federației Române de Baschet, am mai discutat posibilitatea ca țara noastră să fie gazda Cupei Mondiale FIBA 2027 (seniori masculin), am vorbit despre susținere guvernamentală a Planului strategic de dezvoltare a baschetului și despre promovarea baschetului în România. Sunt determinat să contribui la crearea de cât mai multe oportunități pentru sportul românesc care să susțină performanța și competitivitatea la nivel internațional a sportivilor noștri!“, a declarat Gică Popescu.
 
Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a transmis intenția României de a se înscrie pe lista statelor care doresc să găzduiască, la București, o grupă a Campionatului Mondial de baschet masculin din 2027.
 
„Apreciem, în mod desoebit, desemnartea României drept țară organizatoare a Campionatului Mondial de baschet 3X3 tineret, din luna octombrie a acestui an. Am înțeles că acest joc de baschet de 3X3 a fost intorus anul trecut la ediția Jocurilor Olimpice de la Tokyo și felicit Federația Română de Baschet pentru prezența la această premieră olimpică. România își dorește să devină partener active în proiectele pe care FIBA le va demara în domeniul cercetării, medicine sportive, comunicării, marketingului sau planificării. Este foarte important să putem beneficia de expertiza dumneavoastră în dezvoltarea acestui sport, atât în cadrul programelor, cât și la nivel institutional“, a precizat premierul Ciucă.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Guvernul României)
 
Citește și:


Constanța
Gică Popescu va fi consilier pe probleme de sport al premierului Nicolae - Ionel Ciucă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii