Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Director general de companie, concurent pe litoral Un spadasin constănţean a devenit campion naţional de veterani (galerie foto)

ro

20 Aug, 2013 00:00 2805 Marime text
Constănţeanul Viorel Zvâncu a cucerit titlul de campion naţional de veterani la spadă, cu ocazia celei de-a zecea ediţii a Campionatului Naţional, care s-a desfăşurat la Constanţa, în sala de sport a Colegiului Comercial „Carol I”. Zvâncu s-a impus la categoria de vârstă 40-49 de ani, adăugându-şi astfel în palmares a doua medalie de aur, după cea din 2011. La aceeaşi categorie, pe locul trei s-a clasat Mihai Moisi (Constanţa), după cum o figură frumoasă a făcut şi Gabriel Pantelimon (fost jucător la Albatros Mamaia, în prezent directorul general al Rank Xerox România). Au concurat 27 de veterani, din Constanţa, Satu Mare, Oradea, Craiova, Bucureşti, Rm. Vâlcea şi Galaţi, dar a fost invitat şi un sportiv bulgar, Hristo Rusev, care a ocupat locul secund la categoria 50 - 59 de ani. „A fost un concurs foarte bun, toată lumea s-a declarat mulţumită”, a declarat Ion Niţulescu, antrenor la CSS1 Constanţa, care a remarcat şi buna găzduire a celor de la „Carol I”. Premierea a fost efectuată de campioana Ana-Maria Brânză, liderul echipei feminine de spadă a României. Dintre participanţi nu au lipsit Marius Zamfir (fost constănţean, acum la Oradea; sub culorile Farului a fost medaliat la Naţionalele de juniori şi cooptat în lotul de juniori) sau Cristian Ciobanu (fost campion naţional de juniori).
 
Cine este inclus în programul „Pierre de Coubertin”
 
Competiţia veteranilor nu a fost însă singura de scrimă care a avut la Constanţa zilele trecute. Pe litoral s-a desfăşurat şi ediţia a treia a taberei de vară „Sf. Maria”, cu participarea a zece reprezentanţi ai Centrului Olimpic de la Craiova (cinci fete şi cinci băieţi), a sportivilor constănţeni şi a unui bulgar, băiatul de 27 de ani al lui Hristo Rusev. Pe locul întâi la băieţi s-a situat Ovidiu Pârvuleasa (antrenor - Radu Podeanu), iar la fete Claudia Năboiu (antrenor - Ionel Bărbosu), ambii sportivi de la Centrul Olimpic de la Craiova. Ionel Bărbosu a concurat la Naţionalele de veterani, ocupând locul întâi la categoria 50 - 59 de ani. Dintre constănţeni, cel mai bine clasat la campusul de vară a fost Bogdan Negraia, de la CSS1 (antrenori, Ion Niţulescu şi Monica Marinescu). Alţi doi tineri scrimeri constănţeni, Ştefania Vişan (12 ani), de la CSS1, şi Nicolae Drăgoi (15 ani), de la CS Farul (antrenoare, Mihaela Ion), participă, până pe 31 august, la Buşteni, cu lotul lărgit al României, la un stagiu inclus în programul „Pierre de Coubertin”. „Ştefania este o sportivă de perspectivă. Creşte frumos”, a mai spus Ion Niţulescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii