Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Diplome de excelenţă şi plachete personalizate pentru primii doi oameni ai comunei Băiatul primarului din Nicolae Bălcescu face rugby şi este internaţional al României (galerie foto)

ro

14 Dec, 2013 00:00 3756 Marime text
Plecată la „colindat” prin judeţ, la oamenii care ajută rugby-ul în special şi sportul în general, delegaţia constănţeană a clubului Tomitanii Constanţa s-a oprit, după oraşul Murfatlar (unde l-a onorat pe primarul Valentin Saghiu), şi în comuna Nicolae Bălcescu, unde primarul Viorel Bălan şi autoritatea locală sunt cunoscuţi drept prieteni apropiaţi ai sportului. Atât gospodarul-şef, cât şi viceprimarul Nicolae Ciocănete au primit diplome de excelenţă şi plachete personalizate din partea Federaţiei Române de Rugby, iar Florian Constantin, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Rugby Constanţa, i-a făcut cadou primarului un trening. Nu a lipsit nici tortul, care a înfăţişat un teren de rugby. Din echipele clubului Tomitanii Constanţa (antrenor, Cristi Cojocaru) fac parte mai mulţi rugbyşti originari din Nicolae Bălcescu. Aceştia au aşteptat la Primărie grupul de la Constanţa, făcând joncţiunea cu restul sportivilor şi intrând cu toţii la primar ca să-i mulţumească pentru sprijinul acordat. Printre sportivii din comună se numără Cătălin Mişcoci, Liviu Colceru, Teodor Andrei, Cristian Mocanu (care a fost împrumutat o perioadă la echipa de până în 16 ani a RCJ Farul Constanţa), Mihăiţă Pocovnicu, dar şi Cosmin Bălan, nimeni altul decât fiul primarului Viorel Bălan! În vârstă de 13 ani, elev în clasa a şaptea a şcolii din comună, Cosmin este un valoros pilier, iar în urmă cu câteva luni a fost selecţionat în lotul României de până în 14 ani, alături de un alt rugbyst de la Tomitanii, Florian Ciocoiu.

A încheiat clasa a şasea cu media 9,93

„Lui Cosmin îi place foarte mult rugby-ul, dar iubeşte în egală măsură şi cartea. Clasa a şasea a încheiat-o cu media 9,93. Face rugby la Tomitanii de trei ani, iar ca să fie mai aproape de echipă, din semestrul doi, de pe 6 ianuarie, se mută cu şcoala la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” din Constanţa. Transferul a fost aprobat. Dintre rugbyştii noştri care provin din Nicolae Bălcescu mai avem doi care învaţă (cu rezultate bune) la LPS, Mişcoci şi Colceru, în vreme ce Andrei este elev la Liceul Teoretic Decebal. Îi mulţumim primarului Viorel Bălan şi autorităţii locale din Nicolae Bălcescu pentru sprijinul acordat rugby-ului”, a declarat Cristi Cojocaru. La întâlnirea primarului cu rugbyştii a venit şi directoarea Liceului „I. C. Brătianu” din Nicolae Bălcescu, Tatiana Stoica, dornică să-şi vadă foştii elevi. Aceasta a fost însoţită de fiul ei, Teo, un mare fan al rugby-ului, care vrea să vină şi el, din primăvară, la clubul Tomitanii. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii