Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deşi nu au acces la turneul de promovare, echipele Academiei de Volei Tomis Constanţa au avut un sezon apreciabil

ro

24 Mar, 2021 00:00 3052 Marime text
  • Academia de Volei Tomis Constanţa a participat cu două echipe la faza a II-a a Diviziei A2, seria Est.
  • Formaţia masculină a participat la turneul din Bucureşti, unde a susţinut două partide (câştigând una).
  • Echipa de fete a evoluat pe teren propriu, unde a jucat trei meciuri (realizând de asemenea un succes).
 
Echipa de băieţi şi cea de fete a Academiei de Volei Tomis Constanţa au participat la faza a II-a a Diviziei A2, seria Est, în care s-au decis echipele calificate la turneul de promovare în Divizia A1. 
 
Formaţia masculină a participat la turneul din Bucureşti, unde a susţinut două partide (câştigând una), iar echipa feminină a evoluat pe teren propriu, unde a jucat trei meciuri (realizând de asemenea un succes). Ambele formaţii ale Academiei de volei constănţene nu au obţinut calificarea mai departe. În capitală, băieţii au jucat în Sala Rapid, înregistrând rezultatele: 3-2 (25-20, 25-21, 13-25, 22-25, 15-13) cu Titanii ASE Bucureşti şi 0-3 (23-25, 22-25, 21-25) cu Rapid Bucureşti. În turneul de pe litoral, Academia de Volei Tomis a avut scorurile: 3-0 (25-11, 25-11, 25-17) cu ASC Bravol Braşov, 1-3 (26-28, 25-10, 23-25, 19-25) cu Dacia Mioveni şi 0-3 (20-25, 23-25, 12-25) cu CSM Focşani.
  

Jocul rezultatelor nu le-a fost favorabil

 
„Băieții antrenați de Răzvan Parpală se întorc cu o victorie din două meciuri în Turneul de la Rapid, turneu ce a contat pentru Faza a II-a Playoff, unul care a decis și echipele care vor ajunge la Turneul de Promovare al primei ligi.  Băieții Academiei de Volei Tomis s-au impus în primul meci cu A.S.E. Titanii, 3-2, în set decisiv și au cedat cu Rapid București în trei seturi. Jocul rezultatelor nu a fost favorabil Academiei de Volei Tomis, astfel că Titanii și Rapid sunt cele două echipe din Seria A2 Est care vor merge la Turneul de Promovare al Diviziei A1”, se arată pe pagina de Facebook a Academiei constănţene.
 

Au susţinut numai meciuri în deplasare

 
În ciuda necalificării, se apreciază că sezonul a fost unul foarte bun, în condiţiile speciale date de pandemie şi având în vedere că echipa a disputat numai meciuri în deplasare! „După mulți ani de zile, voleiul masculin a avut un parcurs foarte bun la Constanța, unul în care Constanța s-a luptat pentru promovare și care, în condițiile acestui sezon, a fost unul foarte bun. Băieții Academiei de Volei Tomis au susținut pe parcursul întregului sezon numai meciuri în deplasare, iar asta face ca rezultatele obținute să fie cu atât mai apreciabile. Sperăm ca în curând lurcurile să revină la normal, competițiile să fie din ce în ce mai dese iar jocurile să fie treptat aduse în atenția celor care urmăresc acest sport minunat, chiar și de la fața locului. Din păcate în competiția masculină nu am putut urmări livestream meciurile băieților așa cum în competiția fetelor se întâmplă de ceva timp. Mulțumim tuturor celor care au fost alături de acești băieți senzaționali... care au jucat numai în deplasări în acest campionat! Felicitări, Frîncu Theodor, Gemănariu Traian, Grigore Andrei, Beiu Bogdan, Pavel Dragoș, Popa Eduard, Voicu Alexandru, Ghimeș Cosmin, Mihăilă Mihai, Petcu Iulian, Cămui Paul, Leu Vlad, Manole Adrian, antrenor Răzvan Parpală”, estemesajul clubului de pe litoral.
 

Au debutat la echipa mare la doar 12 ani

 
La fete, după turneul de la Constanța, s-au calificat la turneul de promovare Dacia Mioveni și CSM Focșani. „Academia de Volei Tomis s-a impus în prima zi de turneu cu Bravol Brașov și a cedat în următoarele două meciuri, cu Dacia Mioveni la mare luptă și CSM Focșani în trei seturi. Fetele de la Academia de Volei Tomis încheie competiția pe teren după ce au avut un sezon onorabil, unul în care nu mai puțin de două echipe s-au retras în Seria A2 Est din cauza pandemiei. A fost un sezon în care junioarele au luat contact cu lotul de senioare, cu competițiile și deplasările lungi și acum, după acest turneu, ne-am bucurat să completăm tabloul junioarelor care și-au făcut debutul la echipa mare. La numai 12 ani, felicitări, Sara Buricea, Nicole Toma, Ruci Alexia!”, se precizează pe pagina de facebook a Academiei de Volei Tomis Constanţa.
 
Sursa foto: Facebook (Academia de Volei Tomis Constanţa)
 
Citeşte şi:
 
Volei
Turneu la Constanţa, în weekend, în faza a II-a a Diviziei A2


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii