Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:19 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decarul! Ianis Hagi, căpitanul FC Viitorul, are cifre deosebite în meciurile jucate „Sunt motivat să devin şi mai bun“

ro

29 Nov, 2018 00:00 1745 Marime text
Revenit la FC Viitorul de la echipa Fiorentina în luna ianuarie a acestui an, Ianis Hagi (20 de ani) a avut cifre deosebite, atât la echipa de club, cât şi la selecţionata de tineret a României.
 
Cu fosta campioană a României s-a calificat în turneul play-off al Ligii 1, unde a fost ales cel mai bun jucător, iar apoi a înscris primul său gol în cupele europene. A continuat să fie principalul marcator al Viitorului şi în noul sezon, având cinci goluri şi patru pase decisive în 14 partide din Liga 1, dar şi un gol în Cupa României. „Sunt fericit că am luat cea mai bună decizie acum 11 luni, când m-am întors la Viitorul. Mi-am dorit să joc. A fost un pas înainte în cariera mea. Mi-am făcut datoria ca număr 10. Am încercat să-mi ajut echipa prin pase decisive şi goluri. Am reuşit aceasta şi la echipa naţională de tineret. M-a pus în valoare şi FC Viitorul. Am practicat un fotbal bun, meci de meci jucăm ofensiv, pentru a marcat cât mai multe goluri. Această abordare a jocului ne ajută pe noi, atacanţii“, a declarat Ianis, căpitanul echipei constănţene.
 

Cel mai eficient jucător

 
Golurile spectaculoase şi pasele decisive la reprezentativa de tineret a României au ajutat Naționala pregătită de Mirel Rădoi să obțină, după 20 de ani, calificarea, la Campionatul European Under-21. Debutul la prima reprezentativă, în partida cu Lituania, a fost o urmare firească a acestor performanțe, Ianis Hagi fiind, cu cele 15 goluri şi 10 pase decisive reuşite în 39 de partide din 2018, cel mai eficient jucător. „Sunt bucuros că am fost declarat în sezonul trecut cel mai bun jucător din play-off, iar acum am fost inclus în echipa turului şi declarat jucătorul decisiv. Rolul meu, ca decar, e să încerc să fac diferenţa. Sunt motivat să devin şi mai bun şi să continui cu aceleaşi reuşite, chiar şi mai bune. După performanţele de la tineret, mă gândeam şi la echipa naţională de seniori. Să fac astfel pasul următor. Am debutat şi sper să fiu convocat şi în continuare şi să devin un om de bază şi săs reuşesc performanţe. Aceasta depinde însă numai de mine. Prima convocare mi-a dat încredere“, a punctat tânărul jucător.
 

„Sunt altruist, încerc să-mi ajut colegii, joc pentru ei“

 
În perioada februarie - noiembrie 2018, Ianis a realizat următoarele cifre: Liga 1 - 28 partide / 11 goluri şi 8 pase decisive; Europa League - 4 meciuri / 1 gol; Cupa României - 1 meci / 1 gol; România U-21 - 5 meciuri / 2 goluri şi 2 pase decisive; România seniori - 1 meci. Total - 39 meciuri / 15 goluri şi 10 pase decisive. „Am ştiu de mic că sunt decarul. Sunt altruist, încerc să-mi ajut colegii, joc pentru ei. De multe ori, sunt mai fericit când dau o pasă de gol. Orice fotbalist îşi doreşte să ajungă la o echipă şi mai mare, dar momentan sunt la Viitorul, cu care am realizat până acum obiectivele propuse. Îmi merge bine aici. Voi vedea ce îmi va rezerva viitorul“, a punctat tânărul fotbalist.
 
Sursa foto: FC Viitorul
 
Citeşte şi:

Sâmbătă, FC Viitorul întâlneşte Dinamo la Ovidiu. Iată cât costă biletele de intrare la meci
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii