Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:27 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Debutul lui Mircea Rednic ca antrenor al FC Viitorul se amână

ro

05 Dec, 2020 00:00 2755 Marime text
  • Meciul FC Viitorul - FC Hermannstadt, care ar fi trebuit să se joace duminică, 6 decembrie, a fost amânat.
  • La echipa sibiană, sunt multe cazuri de Covid-19 (zece jucători și cinci persoane din staff-ul tehnic).
  • În 11 meciuri disputate până acum în acest sezon al Ligii 1 (sub comanda fostului tehnician, Ruben de la Barrera), FC Viitorul a acumulat 16 puncte.
 

Mircea Rednic, noul antrenor al FC Viitorul, ar fi trebuit să debuteze pe banca tehnică a echipei constănțene duminică, 6 decembrie, în partida de la Ovidiu cu FC Hermannstadt, din etapa a 12-a a Ligii 1.

Partida era programată de la ora 18.00, însă, în urma cazurilor de Covid-19 depistate la formația sibiană, Liga Profesionistă de Fotbal a decis amânarea meciului pentru o dată ce va fi anunțată ulterior.

„LPF a luat această decizie având în vedere depistarea unui număr foarte mare de persoane testate pozitiv în rândul echipei oaspete (10 jucători și cinci persoane din staff-ul tehnic) la testarea din 2 decembrie 2020.

Totodată, s-a avut în vedere declanșarea unei anchete epidemiologice de către DSP, însoțită de decizia de izolare a celorlalți șase jucători considerați contacți, având în vedere faptul că la momentul respectiv alți patru jucători se aflau în perioada de izolare, iar doi jucători se află în perioada de recuperare după accidentări grave.

În conformitate cu prevederile Principiilor de desfășurare a competiției aferente sezonului 2020-2021, LPF a decis amânarea meciului și reprogramarea acestuia la o dată ce va fi stabilită ulterior, în acord cu opțiunea deținătorului de drepturi media”, se arată într-un comunicat al LPF.


A semnat în urmă cu câteva zile

Astfel că debutul „Puriului” într-un meci oficial pe banca tehnică a FC Viitorul se amână, însă această situație le oferă timp mai mult antrenorului de 58 de ani și echipei de pe litoral pentru familiarizare: a tehnicianului cu jucătorii și, invers, a fotbaliștilor cu ideile lui Rednic, ținând cont de acesta este antrenorul FC Viitorul de numai patru zile.
 

„Se pot exprima mult mai bine”

„Timpul este foarte scurt și cel mai mult mă preocupă să îi cunosc cât mai repede pe jucători, pentru a obține maximum de puncte în cele patru etape care au mai rămas din acest an. Obiectivul cel mai important este calificarea în play-off, pentru că Viitorul nu a reușit acest lucru sezonul trecut, deși, așa cum am afirmat și când eram la Iași, era o formație care merita acest lucru. Mă voi reîntâlni aici și cu Matei și Dussaut pe care i-am pregătit la Dinamo, respectiv cu Luckassen pe care l-am avut la Iași, și ei mă cunosc. Sunt exigent și se pot exprima mult mai bine decât au făcut-o în acest început de campionat”, a precizat, Rednic după ce a devenit antrenor al echipei de pe litoral, declarația fiind oferită site-ului oficial al FC Viitorul.
 

16 puncte în 11 meciuri

În 11 meciuri disputate până acum în acest sezon al Ligii 1 (sub comanda fostului tehnician, Ruben de la Barrera), FC Viitorul a înregistrat patru victorii, patru egaluri și trei înfrângeri (având astfel 16 puncte), golaveraj 17-15. În Cupa României, echipa constănțeană a fost eliminată în 16-imi (primul tur în care au intrat în competiție formațiile de Liga 1) de Dinamo, care a câștigat cu 3-0.

În următoarele trei meciuri de campionat, FC Viitorul a fost programată astfel: în etapa a 13-a - în deplasare cu Chindia Târgoviște, sâmbătă, 12 decembrie, de la ora 19.30; în etapa a 14-a - acasă cu FC Botoșani, marți, 15 decembrie, de la ora 19.30; în etapa a 15-a - în deplasare cu Gaz Metan Mediaș, sâmbătă, 19 decembrie, de la ora 20.30.

Sursa foto: FC Viitorul



Citește și:

Meciul FC Viitorul - FC Hermannstadt, amânat din pricina cazurilor de Covid-19

FC Viitorul, prima ședință de pregătire cu Mircea Rednic antrenor

FC Viitorul - FC Hermannstadt, primul meci al lui Mircea Rednic ca antrenor al echipei constănțene

Mircea Rednic, noul antrenor al FC Viitorul
„Obiectivul cel mai important e calificarea în play-off”

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii