Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:27 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Debut strălucit la Turneul Campioanelor Simona Halep a învins-o categoric pe campioana de la US Open. Urmează Şarapova

ro

26 Oct, 2015 00:00 2041 Marime text


Cea mai bună jucătoare de tenis din România şi numărul doi în clasamentul mondial, constănţeanca Simona Halep, a debutat cum nu se poate mai bine, ieri, la Turneul Campioanelor de la Singapore, întrecere la care participă cele mai valoroase opt jucătoare ale anului.

În absenţa americancei Serena Williams, liderul ierarhiei WTA, Simona Halep este principala favorită a turneului, iar în primul meci din grupa roşie a învins-o fără drept de apel, scor 6-0, 6-3, pe a opta jucătoare a lumii, campioana de la US Open, Flavia Pennetta, din Italia. Meciul a durat o oră şi 11 minute. Constănţeanca şi-a luat astfel revanşa pentru înfrângerea în faţa lui Pennetta din semifinalele US Open (1-6, 3-6), echilibrând balanţa în întâlnirile directe, capitol la care italianca se afla în avantaj, cu 4-1, înaintea meciului de ieri.
 
„Am jucat agresiv, inteligent şi rapid. Am amintiri frumoase de la ediţia de anul trecut a turneului (n.r. în care a jucat finala). Am venit la întrecere cu încredere, cu gândul de a mă bucura de tenis. Îmi place mult să evoluez la Turneul Campioanelor“, a spus Simona Halep. „Adversara mea a făcut un prim set perfect. A avut un joc foarte solid. Dacă nu o ataci şi îi laşi timp la dispoziţie, devine periculoasă. Nu am avut energie să scot mai mult din meciul de azi (n.r. ieri)“, a declarat şi Flavia Pennetta, care, după triumful de la US Open, a anunţat că, la finele acestui sezon se va retrage din activitatea competiţională.
 
Pentru acest succes, Simona Halep va primi 153.000 de dolari şi 160 de puncte WTA, iar în acest moment, are asigurată suma de 304.000 de dolari şi 370 de puncte WTA (condiţia fiind să dispute toate partidele din grupă). Ieri, în al doilea meci din grupa roşie, rusoaica Maria Şarapova (locul 3 WTA) a dispus de poloneza Agnieszka Radwanska (locul 6 WTA), cu scorul de 4-6, 6-3, 6-4. După prima etapă, Halep conduce grupa, iar marţi o va întâlni pe Şarapova.    
 
Luni, încep şi confruntările din grupa albă, din care fac parte Garbine Muguruza (Spania, 4 WTA), Petra Kvitova (Cehia, 5 WTA), Angelique Kerber (Germania, 7 WTA) şi Lucie Safarova (Cehia, 9 WTA).
 
Sursa foto: Facebook (Simona Halep - Top 10 WTA)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii