Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De la Galaţi la Focşani, iar apoi la Gerar Militarul Laurenţiu Cobzaru a alergat, la distanţă de câteva zile, în două curse solicitante (galerie foto)

ro

28 Jan, 2019 00:00 2049 Marime text
Militarul gălăţean Laurenţiu Cobzaru (poliţist militar la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Smârdan”) a participat, în decurs de câteva zile, la două curse dificile, care l-au pus la încercare. Laurenţiu a făcut faţă însă cu brio, dovedind o tărie deosebită de caracter.
 
Prima a fost cursa de 90 de kilometri Galaţi - Focşani, cu ocazia împlinirii a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române Moldova şi Ţara Românească sub Alexandru Ioan Cuza (Mica Unire), alergarea având şi caracter caritabil. Laurenţiu Cobzaru a alergat pe această distanţă alături de Alina Cîcu (de la Poliţia de Frontieră Galaţi), cei doi parcurând traseul Galați, Șendreni, Brăniștea, Independența, Piscu, Tudor Vladimirescu, Hanu Conachi, Fundenii Noi, Lungoci, Nănești, Călienii Noi, Vulturul, Boțârlău, Răstoaca, intersecția DN23 cu DN23A, bulevardul Brăilei, strada Unirea Principatelor, bulevardul Unirii, punctul final fiind Piața Unirii din Focșani. Alergarea s-a înscris şi în cadrul campaniei caritabile „Vreau să dansez, să alerg, să fiu normală!” pentru tânăra Ana-Maria Tudor, care se confruntă cu probleme de sănătate.
 
În timpul cursei, cei doi au purtat un drapel naţional, inscripționat cu stemele municipiilor Galați şi Focşani şi cu fotografia lui Alexandru Ioan Cuza, pe care i l-au oferit, la sosire, primarului municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă. La rândul lor, Laurenţiu Cobzaru şi Alina Cîcu au primit diplome din partea Primăriei Focşani.
 
„Împreună cu buna mea prietenă Alina Dana Cîcu (Poliţia de Frontieră Galaţi) şi sprijiniţi de un adevărat camarad, dl Ioan Chifu (n.r. alergător din Năvodari), am reuşit să ducem cursa la bun sfârşit. Am avut şi ajutorul caporalului Silviu Munteanu (reprezentant al Ligii Militarilor Profesionişti) şi al Primăriei. Am fost uniţi, nu am cedat şi am mers până la capăt, pentru Ana-Maria, tânăra care are nevoie de ajutor. A fost un eveniment frumos, la care am alergat cu drag. Nu mi-am făcut griji nicio secundă de traseul pe care l-am alergat. I-am dedicat aceasta cursă Anei-Maria. Sunt foarte motivat când alerg pentru cineva drag“, a declarat Laurenţiu Cobzaru.
 
Cealaltă competiţie la care a participat militarul gălăţean a fost semimaratonul Gerar, de la Bucureşti, unde a făcut parte din echipa Invictus 3, care s-a clasat pe locul patru. „Am fost trei în echipă şi am alergat toţi odată. Regula era să nu fie o distanţă mai mare de cinci metri între noi, altfel eram descalificaţi. Am reuşit să menţinem ritmul. Le mulţumesc colegilor de la Invictus şi lui Patrick Luca, pentru înscriere. Important e să-ţi găseşti motivaţia, să alergi cu un scop, indiferent că este un eveniment sportiv (în care îţi poţi îmbunătăţi performanţele) sau nu. Deşi, cu câteva zile înainte, alergasem 90 de km, alături de Alina Dana Cîcu, pentru o cauză umanitară, la semimaratonul Gerar m-am simţit super, uşor cu fiecare pas alergat“, a mai spus Laurenţiu Cobzaru.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii