Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daniel Florea („Gică Fentă“), în curtea SSC Farul Constanţa! Echipa fanilor îl va opri pe fotbalistul Kwadwo Twumasi

ro

31 Jan, 2018 00:00 4016 Marime text
 După mijlocaşii Marius Tudorică şi Alin Cârstocea, ocupanta locului doi în seria secundă a Ligii a 3-a, SSC Farul Constanţa, îl va achiziţiona şi pe stoperul Kwadwo Twumasi, care are dublă cetăţenie, americană şi ghaneză
 
Antrenorii echipei constănţene l-au testat la antrenamente şi la două meciuri amicale pe Kwadwo Twumasi şi au decis să-l reţină în lot. În acest moment, se strâng documentele care vor fi depuse pentru obţinerea avizului de muncă. În vârstă de 24 de ani, apărătorul este fratele fotbalistului Kofi Twumasi, de la FC Viitorul. În SUA, Kwadwo a jucat la Kalonji Soccer Academy, iar în România la Concordia Chiajna.
 

Lamine - Twumasi, în centrul apărării

 
În ultimul amical susţinut de SSC Farul, 7-0 la Constanţa cu Victoria Cumpăna (Liga a 5-a), Kwadwo Twumasi a fost titular şi a făcut pereche în centrul defensivei cu un alt jucător de culoare, Lamine Diakite. „Marinarii“ au susţinut două partide de verificare până acum, confruntarea cu Victoria Cumpăna fiind precedată de cea cu Abatorul Slobozia (liderul Ligii a 4-a din judeţul Ialomiţa), care a învins echipa de Liga a 3-a la Constanţa cu 2-0. Al treilea amical al SSC Farul se va juca astăzi, de la ora 15.30, pe stadionul „Farul“, cu o echipă de juniori de la ACS Performer Constanţa.
 

A debutat cu FC Farul în Liga 1


Cu SSC Farul se pregăteşte şi Daniel Florea, binecunoscutul „Gică Fentă“, care a fost lansat în fotbalul mare de FC Farul. Sosit la Constanţa ca junior, de la Târgovişte, Daniel a debutat în Liga 1 în tricoul „alb-albastru“ la 19 ani, într-un meci în deplasare cu CFR Cluj. Ulterior, a mai jucat la echipe precum Delta Tulcea, Concordia Chiajna, Astra Giurgiu (cu care a ieşit campion al României) sau UTA, ultima sa formaţie. În vârstă de 29 de ani, „Gică Fentă“ este jucător liber de contract şi sunt şanse bune să fie înregimentat de SSC Farul.
 

„Luptăm pentru a reconstrui ce alţii au distrus!“

 
SSC Farul şi suporterii constănţeni se pregătesc pentru a doua licitaţie pentru semnele identitare ale falimentarului FC Farul. Într-o postare pe Facebook, fanii arată că sunt dispuşi la noi sacrificii financiare, „pentru a dobândi ceea ce în fapt şi în drept ne aparţine: propria identitate!“.
 
„Alţii au distrus, noi reconstruim! În urma falimentului unui club sportiv, singurii care plătesc sunt suporterii. De parcă sacrificiile lor de până la desfiinţarea echipei nu ar fi fost de ajuns. De parcă ar putea să se înscrie şi ei la o masă credală, reală sau virtuală, să-şi ceară înapoi clipele de extaz şi agonie petrecute alături de club, nervii măcinaţi, nopţile nedormite prin deplasări şi banii investiţi în coregrafii, steaguri şi alte materiale. Dar ceea ce este cu adevărat paradoxal este că şi dacă ar exista această posibilitate, nimeni nu ar cere nimic înapoi! Dimpotrivă, s-ar mâhni la gândul că poate nu au făcut destul. Că nu au strigat destul de tare, că nu au putut însoţi echipa la un meci, fiind reţinuţi de alte obligaţii. Că nu au fost mai bogaţi, mai puternici, mai decişi şi că, poate, şi din cauza unei inacţiuni a lor s-a ajuns la dispariţia echipei de suflet.
Da, suporterii sunt dispuşi să plătească! Pentru a-şi vedea echipa jucând, pentru ca antrenorii şi jucătorii să beneficieze de cele mai bune condiţii. Pentru a arăta că de multe ori şi cuvinte ca «pasiune», «devotament» sau «abnegaţie» au şi ele limitele lor de expresivitate.
 
La fel cum suntem dispuşi să plătim şi pentru a dobândi ceea ce în fapt şi în drept ne aparţine: propria identitate! Am reuşit multe până acum. Am creat o echipă nouă pe ruinele alteia, care să-i ducă mai departe istoria şi valorile. Am reuşit să o ducem în doar doi ani până aproape de promovarea în Liga a 2-a. Şi ne dorim mereu mai mult! În aceste zile ni se va cere din nou să plătim pentru ceva ce nu noi am provocat. Vom fi nevoiţi să plătim pentru recuperarea însemnelor identitare ale FC Farul - siglă, palmares, culori! Şi o vom face, ca şi până acum, cu inima deschisă!
 
Suporter Spirit Club Farul Constanţa este echipa tuturor constănţenilor! Chiar şi a celor care nu au trecut vreodată porţile Stadionului din str. Primăverii. Chiar şi a celor care nu sunt pasionaţi de sport. Pentru că lupta noastră este una care depăşeşte scena şi decorurile în care pare încorsetată. Pentru că este o luptă a unor idealuri pe care toţi le împărtăşesc, fie că realizează sau nu, fie că recunosc sau nu… Luptăm pentru tradiţie, valori, integritate, corectitudine, cinste. Luptăm pentru a reconstrui ce alţii au distrus! Ne vrem identitatea înapoi! Împreună ducem mai departe spiritul farist!”, este mesajul suporterilor. Prima licitaţie nu a avut un câştigător, după ce suma de suma de 904.450 de lei plus TV nu a fost plătită. Din câte se pare, adunarea creditorilor FC Farul va avea loc la finele lunii viitoare, pentru discutarea noii strategii în vederea următoarei licitaţii.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:

„Gică Fentă“ a jucat şi la FC Farul Daniel Florea, atacantul campioanei Astra Giurgiu, s-a căsătorit pe plaja de la Venus 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii