Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:43 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Curaj, Liviu Andrei Cocoş!“ Acţiunea caritabilă iniţiată de rugbyşti l-a impresionat pe băiatul bolnav de leucemie (galerie foto+video)

ro

07 Dec, 2015 00:00 3319 Marime text


Acţiunea caritabilă „Jucăm pentru Liviu Andrei!“, desfăşurată, sâmbătă, la stadionul „Mihai Naca“, a arătat, încă o dată, că în trupurile mari şi puternice ale rugbyştilor constănţeni sălăşluiesc inimi şi mai mari. Felul în care s-au implicat în organizarea acestui eveniment şi numărul mare de oameni pe care au reuşit să-i mobilizeze şi să-i aducă în ajutorul lui Liviu Andrei Cocoş, un băiat de 14 ani din Constanţa bolnav de leucemie, fac cât zece titluri de campioni naţionali.
 
Tribuna dinspre strada Primăverii a stadionului de rugby a fost plină, oamenii răspunzând chemării sportivilor de a vedea un spectacol rugbystic şi de a-l ajuta pe Liviu Andrei. Întrecerea s-a desfăşurat sub forma unui triunghiular, la care au participat echipa de old-boys Rechinii Constanţa (iniţiatoarea acţiunii), CS Năvodari (vicecampioana Diviziei Naţionale) şi Tomitanii Constanţa (multiplă campioană naţională de juniori). Toţi cei care au jucat, antrenorii şi arbitrii au donat bani, iar unii au oferit diverse produse. Au contribuit şi micii rugbyşti de la CSC Mihail Kogălniceanu. Gestul deosebit al rugbyştilor a inspirat şi alte persoane, impresionate de drama prin care trec Liviu Andrei şi mama sa, Ionela Ţigănilă. Prin tribună a circulat o urnă mobilă, în care fiecare a contribuit cu bani, după posibilităţi.

Tricouri cu mesajul „Curaj, Liviu Andrei!“



După ce a cântat, alături de rugbyşti, „Deşteaptă-te, române!“, la centrul terenului, Liviu Andrei a dat lovitura de start a primei partide, CS Năvodari - Rechinii, iar apoi băiatul a marcat simbolic primul eseu al partidei. De asemenea, înainte de a ieşi de pe teren, în aplauzele stadionului, a primit de la CS Năvodari o medalie de vicecampion al ţării, titlu obţinut de echipă în acest sezon. Jucătorii formaţiilor participante au pătruns pe teren purtând tricouri albe cu mesajul „Curaj, Liviu Andrei!“.
 
În timpul turneului, s-au înregistrat rezultatele: Rechinii - CS Năvodari 5-40 (1-8 la eseuri), Tomitanii - Rechinii 15-15 (3-3 la eseuri) şi CS Năvodari - Tomitanii 30-5 (6-1 la eseuri). Fiecare meci a durat 30 de minute. La stadion a fost prezent şi un pictor italian, Mario Manzalini, care i-a împlinit o dorinţă băiatului şi l-a desenat la volanul unui monopost de Formula 1. „M-a emoţionat în mod deosebit această acţiune“, a declarat artistul italian.  

„Pentru că merită, pentru că e un luptător şi pentru că avem încredere în el“



„Mulţumim publicului, care a venit în număr foarte mare. Nu mă aşteptam să fie atâta lume la acest eveniment. Doar când juca Farul în Superligă am mai văzut atâţia spectatori în tribună. Astăzi (n.r. sâmbătă) s-a dovedit că românul este solidar. Dacă noi, românii, nu ne-am ajuta între noi, nu cred că am rezista vieţii actuale. Orice ajutor, financiar sau de altă natură, e important. Cei de la CS Năvodari au adus şi 7,5 tone de lemne, gata tăiate, pe care le-au şi băgat în curte. Ce putem spune mai mult? Lemnele erau vitale pentru Liviu Andrei şi mama sa, acum, iarna. Magazia lor era goală. Mama băiatului căra lemne de la mama ei, de la Băneasa. Lua patru - cinci o dată, câte putea băga în maşină. Liviu Andrei s-a simţit extraordinar la acţiunea de astăzi (n.r. sâmbătă). A zis că a fost ceva fantastic. Se întreba de ce i se întâmplă aceste lucruri bune numai lui. I-am explicat: pentru că merită, pentru că e un luptător şi pentru că avem încredere în el“, a declarat Ionuţ Marian Lungu, de la echipa „Rechinii“, principalul organizator al acţiunii caritabile. „Tot ce-mi doresc e să fiu din nou sănătos“, a spus, cu lacrimi în ochi, şi Liviu Andrei.

CS Năvodari a primit cupa şi medaliile cuvenite vicecampioanei



Înainte de începerea triunghiularului, CS Năvodari a primit cupa şi medaliile de vicecampioni ai Diviziei Naţionale. Cel care a efectuat festivitatea a fost Florin Chelaru, viceprimarul oraşului Năvodari. „Ne bucurăm că am putut ajuta pe cineva în suferinţă. În locul lui Liviu Andrei ar fi putut fi oricine. Am vrut ca băiatul să ştie că lupta cu boala nu o duce singur, are multă lume alături“, a spus rugbystul Daniel Bejan, de la CS Năvodari. La finalul triunghiularului, s-a mai disputat o partidă, între două echipe de la Tomitanii. Acţiunea caritabilă continuă. Donaţii se pot face şi în contul RO81 RZBR 0000 0600 1509 4269, deschis la Raiffeisen Bank - Agenţia Marea Neagră, beneficiar Ionela Ţigănilă



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii