Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cupa Regelui dă startul Frontiera Tomis Constanţa ia parte la sărbătoarea de oină de la Bucureşti

ro

08 May, 2014 00:00 1833 Marime text
Ediţia a doua a Cupei Regelui la oină se va desfăşura în capitală pe 11 mai, de la ora 11.00, şi se va disputa între echipa gazdă, Straja Bucureşti (câştigătoarea din 2013 a Cupei Federaţiei), şi Frontiera Tomis Constanţa (campioana naţională şi câştigătoarea Cupei României, anul trecut).
 

Întâlnirea va fi găzduită de Stadionul Naţional de Rugby „Arcul de Triumf“, intrarea fiind liberă. În caz de egalitate, se va trece direct la executarea loviturilor de departajare cu bastonul. După încheierea partidei, pe centre de joc amenajate de staff-ul tehnic, se vor desfăşura activităţi de iniţiere în jocul de oină a iubitorilor sportului naţional al României. Cupa Regelui este organizată de Federaţia Română de Oină (FRO), în colaborare cu Ministerul Tineretului şi Sportului şi cu instituţia Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, având ca partener oficial Federaţia Română de Rugby.

„Pentru a simţi ce înseamnă jocul de oină sau ce transmite şi ce dezvoltă acesta prin practicarea lui, iniţierea, de la finele Cupei, va fi efectuată de foşti şi actuali sportivi de marcă, fiind organizate concursuri cu premii. Niciunei categorii de persoane vizate pentru aceste activităţi nu li se impun limite de vârstă. Toţi vor primi diplome de participare pentru iniţiere în sportul naţional. În paralel cu această activitate, se va desfăşura un meci demonstrativ între câştigătoarea Cupei Regelui şi o echipă formată din personalităţi ale României (artişti, actori, oameni politici etc.)“, a declarat preşedintele FRO, constănţeanul Nicolae Dobre.
Cât timp se desfăşoară evenimentul din Bucureşti, în parcarea din incinta stadionului va fi deschis un târg de tradiţii, unde meşteri populari sosiţi din diferite colţuri ale ţării vor expune, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti“ şi cu Federaţia Română de Oină, diferite obiecte tradiţionale. Trofeele care li se vor acorda celor două echipe au fost realizate şi personalizate de Ion Tămâian, specialist în domeniul prelucrării sticlei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii