Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:21 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cupa Mondială 2018 Anglia în semifinale, după 28 de ani! A învins Suedia cu scorul de 2 la 0 (galerie foto)

ro

07 Jul, 2018 19:14 2229 Marime text


Suedia si Anglia s-au înfruntat sâmbătă, de la ora 17,00 (ora României), la Samara (Samara Arena), in sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, fiecare cu obiectivul de a atinge după multa vreme penultimul act al competiției.

Echipa Angliei a învins echipa Suediei cu scorul de 2-0, calificându-se în semifinalele Cupei Mondiale, după 28 de ani!

Golurile au fost marcate de Maguire, care înscrie cu capul după un corner bătut bine de Young, în minutul 30 și Dele Alli, jucătorul lui Tottenham, care a marcat cu capul din careul mic, în minutul 59.

Suedia nu a mai jucat o semifinala de Cupa Mondiala de 24 de ani, din 1994, când trecea de Romania in sferturile de finală, la loviturile de departajare.

Anglia, campioana in 1966, pe teren propriu, a atins ultima oara penultimul act al competiției in 1990, acum 28 de ani, când a ocupat locul 4.

Selecționata ''Three Lions'' a avut nevoie de prelungiri si lovituri de departajare pentru a trece de Columbia in optimi, astfel ca si confruntarea de la Samara se anunța a fi una strânsă.

Suedia a trecut de Elveția la limita, după ce se impusese categoric in ultimul meci din grupa, 3-0 cu Mexicul.

Cel mai bun rezultat al scandinavilor rămâne finala jucata in 1958 in fata Braziliei, la ediția pe care au găzduit-o, si bronzul din 1994, după o victorie in fata Bulgariei, in Statele Unite tot Brazilia punând capăt drumului nordicilor.
 
Sursa foto: sport.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii