Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum s-a accidentat Florin Tănase Ianis Hagi a evoluat cu apărători speciale în meciul cu Steaua (galerie foto)

ro

16 Dec, 2015 00:00 3245 Marime text


FC Viitorul a pierdut meciul din campionat cu Steaua, jucat pe teren propriu, însă joi, cele două echipe se întâlnesc din nou la Ovidiu, de data aceasta în campionat

Meciul din etapa a 22-a a Ligii 1 dintre FC Viitorul şi Steaua i-a revenit campioanei României, cu scorul de 1-0 (Hamroun 3). Gazdele au ratat însă multe ocazii de gol, având inclusiv o bară, iar în timpul partidei au solicitat două lovituri de la 11 m. Fotbaliştii de la FC Viitorul nu l-au putut învinge pe portarul Niţă, care a avut o evoluţie deosebită. În ciuda eşecului, FC Viitorul rămâne pe locul secund în clasament, la egalitate cu Dinamo.
 
FC Viitorul (manager tehnic Gheorghe Hagi) nu l-a putut folosi contra Stelei pe golgheterul ei, Florin Tănase, accidentat, echipa fiind: Buzbuchi - Benzar, Hodorogea, Mitrea, Boli - Achim, Nedelcu (67 Ganea), I. Filip - Nicoliţă (76 I. Hagi), Cernat, Aganovic (46 Chiţu). Laurenţiu Reghecampf, principalul Stelei, a jucat cu: Niţă - Papp, Varela, Toşca, Guilherme - Muniru (90+3 Tudorie), L. Filip, Breeveld (67 Alcenat) - Ad. Popa, Tade, Hamroun (77 Tahar).
 
În minutul 13, gazdele au cerut penalty pentru un henţ în careu al lui Hamroun. Faza s-a repetat în minutul 52, însă nici de această dată arbitrul Alexandru Tudor nu a indicat punctul cu var! Jucătorii lui Hagi nu au putut trece de Niţă, care a intervenit salvator în mai multe faze, iar în minutul 21 a fost salvat de transversală, la şutul lui Filip. Din minutul 60, Steaua a evoluat în inferioritate numerică, după ce Papp a văzut cartonaşul roşu, pentru cumul de avertismente, primind cele două galbene la interval de cinci minute.

„Am dominat, şi în tur, şi în retur, ceea ce spune multe“

„A fost un meci foarte bun, între două echipe agresive, care au urmărit victoria. Steaua ne-a surprins puţin în debutul partidei cu un presing avansat, din care nu am ştiut să ieşim. După aceea însă, am jucat mai bine şi meritam mult mai mult. Puteam marca goluri. Portarul lor a fost foarte bun. Trebuia să fim mai lucizi în faţa porţii, chiar dacă, faţă de tur, am reuşit mai mult la finalizare. Mergem însă înainte, învăţăm din orice meci. Faptul că am dominat campioana şi în tur, şi în retur spune multe. Va veni şi ziua în care vom bate Steaua. Lăsând la o parte primele minute, am dominat Steaua de la un capăt la altul. Noi nu facem ca alţii, să plângem pe la televizor, când lucrurile sunt contra noastră. N-avem timp de respiro, vine alt meci cu Steaua joi. Trebuie să ne refacem, să încercăm să fim mai buni şi să-i batem“, a spus Hagi.

„Sunt fericit că joacă fotbal“

Fiul lui Gică Hagi, Ianis, a jucat contra Stelei cu apărători speciale, imprimându-şi pe ele o imagine de acum zece ani, fiind surprins momentul în care Hagi îl îmbrăca într-un tricou al echipei naţionale. „Nu m-a emoţionat acest gest al lui Ianis. Sunt fericit că joacă fotbal şi îmi doresc să crească şi să ajungă fotbalist bun. E enervant de tânăr“, a spus „Regele“.

Boli, folosit fundaş stânga

Jucător cu nouă goluri şi două pase decisive până acum, Florin Tănase s-a accidentat în seara dinaintea partidei şi nu a putut fi utilizat. Fotbalistul a explicat că s-a aplecat să-şi dezlege şireturile, moment în care a simţit o durere puternică la abdomen, care nu l-a lăsat apoi! „Tănase e un jucător important pentru noi, pe care am încercat să-l înlocuim. Aganovici a fost puţin obosit şi nu îndeajuns de lucid. Dar jucăm din trei în trei zile. Viitorul e o echipă formată în această vară, care creşte. Am făcut anumite schimbări tactice la disputa cu Steaua. Lucrurile au mers, ne-am creat ocazii. Pe Boli (n.r. care e apărător central) l-am pus fundaş stânga şi a făcut un meci bun. A blocat banda dreaptă a Stelei. Nu prea a urcat, dar nu i-am cerut“, a mai arătat Hagi.

„Mingea nu a vrut să intre în poartă“

„Am dominat şi am exercitat presiune, din care Steaua a ieşit cu minge lungă sau câteodată trimiţând balonul în afara terenului. Nu am reuşit să ne impunem de la începutul jocului, venind acel gol, care s-a dovedit decisiv. E păcat că nu am reuşit să câştigăm, deoarece am avut mult mai multe ocazii decât ei şi am jucat mai bine. N-a vrut să intre mingea în poartă. Am pasat, nu ne-a fost frică, am încercat să ne facem jocul nostru, dar şi ei au alergat mult. Golul ne-a dezechilibrat uşor, însă apoi am jucat, mai ales în a doua repriză, după ce a venit şi cartonaşul roşu. Niţă a făcut un meci foarte bun. Ne dorim să ne luăm revanşa în Cupă, ştim mult mai multe despre ei acum“, a spus şi mijlocaşul Ioan Filip. 

În campionat, urmează meciul cu FC Voluntari

După 22 de etape scurse din Liga 1, FC Viitorul se află pe locul doi în clasament, cu 40 de puncte (cât are şi ocupanta poziţiei a treia, Dinamo). În etapa viitoare, formaţia constănţeană va juca în deplasare cu FC Voluntari, penultima clasată, cu 15 puncte. Meciul a fost programat luni, 21 decembrie, de la ora 18.00. Până atunci însă, joi, de la ora 20.30, FC Viitorul şi Steaua joacă din nou la Ovidiu, în sferturile de finală ale Cupei României.

Sursa foto: Academia Hagi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii